Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1106520_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 19. april 2012Sagsnr.: 15235Dok.nr.: 373737
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14.03.2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 204 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen (EL)

Spørgsmål nr. 204:

”Ministeren bedes oplyse, hvor det er tanken, at de jordbrugsanalyser, der i dag erplaceret under Statsforvaltningen i Nordjylland, fremover skal placeres”

Svar:

Opgaven vedrørende jordbrugsanalyser påtænkes, ligesom statsforvaltningernes øvrigeopgaver vedrørende landbrugsloven placeret i NaturErhvervstyrelsen i København. Deter vurderingen, at de største faglige og økonomiske gevinster opnås ved at placere denneopgave i sammenhæng med alle øvrige landbrugslovsopgaver og de opgaver somNaturErhvervstyrelsen varetager vedrørende kort- og datagrundlag om danske arealer,bl.a. i et tæt samarbejde med Naturstyrelsen.Det skal i øvrigt bemærkes, at opgaven vedr. jordbrugsanalyser i StatsforvaltningNordjylland i 2011 er blevet varetaget af ca. 1½ årsværk og er blevet udført med bistandfra et eksternt konsulentfirma. I forbindelse med den ændring der skal foretages aflandbrugsloven vedr. nedlæggelse af jordbrugskommissionerne, vil der også blive set påom der kan foretages en forenkling af opgaven vedr. jordbrugsanalyser.
Mette Gjerskov
/Erik Nielsen