Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1036655_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 3. november 2011Sagsnr.: 12017Dok.nr.: 295137
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 10. oktober 2011stillet følgende spørgsmål nr. 2 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra René Christensen (DF).

Spørgsmål 2:

”Hvordan vil ministeren sikre, at fødevarekontrollanterne på den ene side udførerden nødvendige kontrol, men også samtidig lægger vægt på råd og vejledning iforbindelse med besøget jf. http://www.sn.dk/Pia-K-gaar-videre-med-kritik-fra-mejeri-af-Foedevarekontrollen/Lejre/artikel/145869.”

Svar:

Fødevarekontrollens primære målsætning er at medvirke til at sikre, at virksomhederneoverholder kravene til fødevaresikkerhed og forbrugeroplysning. Vejledning er i densammenhæng et vigtigt virkemiddel i forhold til de virksomheder, som ikke manglerviljen til at overholde reglerne, men som blot ikke har den tilstrækkelige viden i allesituationer.Det er i den sammenhæng vigtigt, at de tilsynsførende har de nødvendige kompetencer.Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 3, har Fødevarestyrelsen da også somopfølgning på både fødevareforlig 1.0 og 2.0 iværksat en lang række initiativer, somskal sikre, en videreudvikling af det meget høje kvalitetsniveau vi allerede har i dendanske fødevarekontrol i dag.
Mette Gjerskov
/Jonas Lund Mathisen