Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1100694_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 2. april 2012Sagsnr.: 14719Dok.nr.: 365625
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 7. marts 2012stillet følgende spørgsmål nr. 189 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Mette Bock (LA).

Spørgsmål 189:

”Vil ministeren oplyse, hvorfor det findes nødvendigt med en særlig kontrolenhed"kosttilskudsgruppen” på 5 årsværk i Fødevarestyrelsen til særligt at kontrollere dennebranche?”

Svar:

Kosttilskudsgruppen blev etableret i 2004 ud fra et ønske om at styrkekompetenceniveauet og sikre ensartethed på et kontrolområde, der er komplekst ogkræver en væsentlig grad af ekspertise.Det er min vurdering, at specialistgruppen styrker ekspertisen på området og bidrager tilen mere ensartet og effektiv kontrol. Det mener jeg er til gavn for de danske forbrugere,der køber kosttilskud. Hertil kommer, at en øget forbrugertillid til de kosttilskud, dersælges i Danmark, også er til gavn for kosttilskudsindustrien, og at de danskekostilskudsvirksomheder drager fordel af en mere ensartet og effektiv kontrol påområdet.I Fødevareforlig 2.0 fra juni 2010 blev det besluttet at styrke Kosttilskudsgruppenyderligere, da kosttilskudsområdet i de seneste år havde medført stadig flere og merekomplekse udfordringer. Eksempelvis et stadigt stigende salg af kosttilskud viainternettet samt salg af kosttilskud med potentielt farlige ingredienser.Det er min vurdering, at vi med en Kosttilskudsgruppen er i stand til at dæmme op for demange udfordringer, der er på området.Den bedste måde vi kan sikre, at der føres en effektiv og målrettet kontrol medkosttilskudsområdet, er ved at samle ekspertisen i Kosttilskudsgruppen.
Mette Gjerskov/Gundula Maria Kjær