Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1088990_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 6. marts 2012Sagsnr.: 13867Dok.nr.: 341840
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 9. februar 2012stillet følgende spørgsmål nr. 125 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Esben Lunde Larsen (V).

Spørgsmål 125:

”Ministeren bedes redegøre for, hvor mange fiskere der forventes at skulle ombyggederes lastrum som følge af et kommende fangstkvotesystem, så fiskerne kan håndterefangsten ombord på fartøjet, når konsumfisk og fisk til industriformål ikke må sammen-blandes så al fangsten ikke bliver klassificeret som industrifisk samt oplyse, hvad mini-steren forventer, at en sådan ombygning i gennemsnit vil koste.”

Svar:

Det har i mange år ikke været tilladt at sammenblande konsumfisk og industrifisk, ogmange fartøjer har allerede faciliteter til at holde konsumfisk og industrifisk adskilt. Dalovgivningen hidtil ikke har medført problemer for fiskerne, forventer jeg ikke, at etkommende fangstkvotesystem medfører behov for større ombygninger af eksisterendefiskerfartøjers lastrum.Et fangstkvotesystem, hvor al fangst skal ilandbringes, forudses som anført ikke at ska-be problemer vedr. sammenblanding af fangst. Bl.a. fordi filosofien bag ideen medfangstkvoter er, at fiskeren får et incitament til at fiske mere selektivt og fange de arterog størrelser af fisk, som der er de bedste afsætningsmuligheder for.
Mette Gjerskov
/Jacob Løvenstjerne