Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del
Offentligt
1089133_0001.png
1089133_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 6. marts 2012Sagsnr.: 14533Dok.nr.: 352131
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 8. februar 2012stillet følgende spørgsmål nr. 118 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 118:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 1/2-12 fra DOSO om krav om ændringaf hundeloven af 1/7-10, jf. FLF alm. del1–bilag 171.”

Svar:

Det fremgår af henvendelsen fra Dyreværns-Organisationernes Samarbejds-Organisation (DOSO), at organisationen ønsker hundeloven (lovbekendtgørelse nr. 259af 12. april 2005 med senere ændringer) ændret. Således fremgår det bl.a. afhenvendelsen, at særligt den såkaldte forbudsordning i hundelovens § 1 a efter DOSOsopfattelse, bør ændres.Hundelovens § 1 a forbyder besiddelse og avl af 13 nærmere bestemte hunderacer ogkrydsninger, hvori de forbudte racer indgår. Bestemmelsen blev indført ved lov nr. 717af 25. juni 2010 om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven og trådte i kraft den 1.juli 2010.Af forarbejderne til hundeloven fremgår det, at der, når forbuddet mod visse hunderacerhar været i kraft i tre år, skal foretages en evaluering af ordningen, herunder af om derer behov for justeringer på baggrund af de praktiske erfaringer med forbuddet.Evalueringen skal bl.a. omfatte afgrænsningen af, hvilke hunderacer der omfattes afforbuddet. Der vil på baggrund af evalueringen blive udarbejdet en redegørelse omforbudsordningen. Redegørelsen vil blive sendt til Folketingets Retsudvalg ogFolketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Forbudsordningen løser med sit nuværende indhold ikke alle de problemer, der erforbundet med hold af farlige hunde, og der kan således være grund til at se på, omordningen skal justeres eller ændres. Overvejelser om eventuelle justeringer ellerændringer af ordningen, bør dog foretages på baggrund af en grundig proces, hvor allerelevante parter inddrages og på et tidspunkt, hvor der er indhentet de fornødnepraktiske erfaringer med ordningen. Det er på den baggrund Fødevareministerietsopfattelse, at man bør afvente udfaldet af den planlagte evaluering af forbudsordningen.Der vil i forbindelse med den planlagte evaluering af hundelovens forbudsordningendvidere kunne tages stilling til behovet for øvrige ændringer loven.
Mette Gjerskov
/Rikke Freil Laulund
__
2