Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2011-12
FIV Alm.del
Offentligt
1107064_0001.png
Den Danske DyrlægeforeningAtt.: Formand Arne SkjoldagerE-mail:[email protected]
København, den 19. april 2012Sagsnr.: 15015Dok.nr.: 375957
Kære Arne SkjoldagerTak for jeres brev af 21. marts 2012, hvor I udtrykker bekymring for tilstanden af detveterinære beredskab.Som jeg nævner i mit indlæg i Food & Culture den 22. marts 2012, deler jegDyrlægeforeningens opfattelse af, at det veterinære beredskab er meget væsentligt forden danske fødevaresikkerhed, fødevareproduktion og eksport.Som jeg endvidere kommer ind på i mit indlæg i Food & Culture, har regeringen skarptfokus på udvikling af det veterinære område af hensyn til eksporten ogfødevarekvaliteten samt forbrugernes sundhed. Således har jeg i 2012 iværksat et såkaldtservicetjek af det veterinære beredskab med henblik på at få en vurdering af, om bl.a.strukturudviklingen i landbruget og en øget international handel med levende dyr børmedføre ændringer i det forebyggende og/eller det operative beredskab.Dyrlægeforeningen er på linje med Landbrug & Fødevarer og universiteterne blevetinviteret til at deltage i dette arbejde, som forventes afsluttet i efteråret 2012. Herefter vilder blive truffet beslutning om eventuelle nødvendige justeringer af det veterinæreberedskab med henblik på at fastholde det høje veterinære stade i Danmark.Regeringen har således fokus på at fastholde det høje veterinære beredskab, og som jegtidligere har været inde på, er regeringen i den forbindelse opmærksom påsammenhængen mellem menneskers og dyrs sundhed, f.eks. i relation til zoonoser ogantibiotikaresistens. I den henseende har Fødevareministeriet en tæt dialog medDanmarks Tekniske Universitet (DTU), om modeller for udviklingen af denforskningsbaserede rådgivning og laboratorieindsats, der begge er en forudsætning for eteffektivt veterinært beredskab.
Med venlig hilsenMette Gjerskov
Kopi sendt til:Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og FiskeriFolketingets Udvalg for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser