Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2011-12
FIV Alm.del
Offentligt
1115460_0001.png
1115460_0002.png
Kulturministeren
Folketingets Udvalg for Forskning, Innovation og Videregående UddannelserChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
7. maj 2012
Folketingets Udvalg for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser har den16. april 2012, efter ønske fra Per Clausen (EL), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 100(Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Kan ministeren bekræfte, at musikkonservatoriet i Aalborg mistede omkring 30procent af undervisnings- og FOKU-budgettet ved sammenlægningen medmusikkonservatoriet i Aarhus?

Svar:

Der blev i forbindelse med fusionen ikke foretaget reduktioner i den fusionerede institu-tions samlede økonomiske ramme set i forhold til den samlede bevilling for de to fusio-nerede institutioner. Det er rektor på Det Jyske Musikkonservatorium, der foretagerprioriteringen af budgetter mellem de forskellige opgaver, som konservatoriet skal løfte.Jeg har forelagt spørgsmålet for Det Jyske Musikkonservatorium, der har bidraget medfølgende:”I forbindelse med fusionen blev det aftalt, at den fusionerede institution udarbejdede étsamlet budget fra 2010 og fremefter. For at sikre en fremtidig bæredygtig økonomi, forat imødekomme behovet for en ensartet undervisningstimenorm i forbindelse med ud-formning af nye studieordninger, for at stille de studerende på de to geografiske afde-linger lige i forhold til undervisningsmængde og endeligt for at ensarte indsatsen i for-hold til forskning, internationalisering, koncertproduktion, informations- og PR-arbejdem.v. mellem de to gamle institutioner, var det nødvendigt at harmonisere undervis-ningsomfanget og den tilhørende økonomi.Det Jyske Musikkonservatoriums gennemsnits timenorm pr. studerende var for studie-året 2009/2010 for klassiske, rytmiske og e-musik samt AM studerende på 71,3 timer iAarhus, mens den for studerende på klassiske og rytmiske IM studielinjer i Aalborg var
Dok. nr. 1342762
Side 2
90,0 timer. Konservatoriet fastsatte med virkning fra efteråret 2011 en ny gennemsnit-lig timenorm på 72 timer i forbindelse med implementeringen af nye studieordningerfra efteråret 2011. Reduktionen indfases gradvist med overgangsordninger for de berør-te studerende på gamle studieordninger.Der blev tildelt FOKU for undervisningsåret 2009/2010 både i Aalborg og i Aarhus, menprincipperne for tildeling var forskellige og skulle af hensyn til det fælles budget, menogså for at skabe lige vilkår for underviserne harmoniseres. Der blev tildelt FOKU i2010 for ca. 1,1 mio. kr. i Aalborg og ca. 3,2 mio. kr. i Aarhus inkl. forskning, forsk-ningsprofessor og ph.d.er.Der blev aftalt en overgangsordning, hvor tildelingen af FOKU for undervisningsåret2010/2011 i Aalborg blev foretaget af rektor/vicerektor, og at proceduren i Aarhus varen uforandret ansøgningsprocedure.Det Jyske Musikkonservatorium har i følge sin årsrapport for 2011 i finansåret 2011anvendt ca. kr. 3,5 mio. på forskning og FOKU. Disse midler er anvendt til forsknings-professor, ph.d.er samt til FOKU-tildelinger i henhold til konservatoriets ansøgnings-procedurer, der nu er fælles for de to geografiske afdelinger, med lige adgang til FOKU-midler for samtlige konservatoriets lærere i både Aarhus og Aalborg i henhold til an-søgningskriterierne og forskningsudvalgets bedømmelse af ansøgningerne.”Jeg henholder mig til bidraget fra Det Jyske Musikkonservatorium, og jeg bemærker, atden gennemsnitlige timenormering og processen for tildeling af FOKU-midler er har-moniseret for hele Det Jyske Musikkonservatorium.
Uffe Elbæk