Finansudvalget 2011-12
FIU Alm.del
Offentligt
1107692_0001.png
1107692_0002.png
MINISTEREN
FinansudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. april 20122012-1140
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Finansudvalget har i brev af 23. marts 2012 stillet mig følgende spørgsmål (FIUalm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraMartin Geertsen (V).

Spørgsmål nr. 142:

Er det ministerens vurdering, at DSB, jf. sin årsregnskabsmeddelelse for 2011 ifor-bindelse med værdiansættelse af sine ejendomme, korrekt har skønnet, hvilkekontantpriser ejendommene aktuelt kan sælges til og i den forbindelse tagethensyn til markedsforholdene, ejendommens beliggenhed og indretningsamtbygningernes alder og tilstand?

Svar:

Det skal indledningsvist bemærkes, at ledelsen i DSB har ansvaret for udar-bejdelsen af et koncernregnskab og et årsregnskab, der giver et retvisende bille-de i overensstemmelse med årsregnskabslovens bestemmelser.Ledelsen i DSB har endvidere ansvaret for den interne kontrol, som ledelsenanser for nødvendig for at udarbejde et koncernregnskab og et årsregnskabuden væsentlig fejlinformation, uanset om denne skyldes besvigelser eller fejl,samt valg og anvendelse af en hensigtsmæssig regnskabspraksis og udøvelse afregnskabsmæssige skøn, som er rimelige efter omstændighederne.Herudover er det ledelsens ansvar, at de dispositioner, der er omfattet af kon-cernregnskabet og årsregnskabet, er i overensstemmelse med Trafikkontrak-ten, love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis.Revisors ansvar er at udtrykke en konklusion om koncernregnskabet og års-regnskabet på grundlag af den udførte revision. Revisionen udføres i over-ensstemmelse med internationale standarder om revision og yderligere kravifølge dansk revisorlovgivning samt god offentlig revisionsskik. Dette kræveroverholdelse af etiske krav samt, at revisionen planlægges og udføres for atopnå høj grad af sikkerhed for, om koncernregnskabet og årsregnskabet eruden væsentlig fejlinformation.DSB oplyser, at DSB’s årsrapport er aflagt efter årsregnskabsloven. Værdian-sættelsen af bygningerne i DSB’s årsrapport er foretaget med udgangspunkt idet historiske kostprisprincip. Det betyder, at DSB værdiansætter sine grunde
og bygninger til kostpris med fradrag af akkumulerende af- og nedskrivninger.Værdiforøgende forandringer og forbedringer indregnes som en del af aktivet.Den regnskabsmæssige værdi af alle anlægsaktiver, herunder også DSB’s ejen-domme, gennemgås på balancedagen for at afgøre, om der er indikation af vær-diforringelse udover det, som udtrykkes ved afskrivning. Der har dog ikke væ-ret indikation af værdiforringelse af DSB’s ejendomme i regnskabet for 2011.DSB’s årsrapport for 2011 er forsynet med en blank revisorpåtegning uden for-behold eller supplerende oplysninger. På baggrund heraf ser jeg ingen grund tilat antage, at værdiansættelsen af DSB’s ejendomme ikke er korrekt.
Side 2/2
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen