By- og Boligudvalget 2011-12
BYB Alm.del
Offentligt
1070317_0001.png
MINISTERIET FORBY, BOLIGOG
LANDDISTRIKTERBy- og BoligudvalgetChristiansborgDepartementet
Gammel Mønt1117 København KTlf. 3392 2800
Dato: 23. januar 2012
E-mail [email protected]www. mbbl.dkMPK J.nr. 2012-259
Under henvisning til Folketingets brev af 18. januar 2012 følger hermedministeren for by, bolig og landdistrikters endelige svar på spørgsmålnr. 32 BYB alm. Del)
Spørgsmål nr. 32:
“Vil ministeren i forlængelse af svar på BYB alm. del spm. 27 oplyse, hvormange eksempler der er på, at en udlejer har fået fratagetrettentil at administrere egne udlejningsejendomme og i hvor lang tid? Og vil ministeren iden forbindelse også oplyse, hvor udbredt det er at fratage retten til at administrere egne udlejningsejendomme, hvis udlejer gentagne gange ikke følgerafgørelser fra huslejenævnet?”
Svar:
Jeg kan oplyse, at der på nuværende tidspunkt er sket frakendelse af rettentil at administrere udlejningsejendomme efter lejelovens kapitel 18 A i 5 tilfælde. I 1 tilfælde er der sket frakendelse for en periode på 2 år, mens der ide øvrige er tale om frakendelse i i år. Der er ikke sket frakendelse med denbegrundelse, at udlejeren er dømt for overtrædelse af lejelovens dusørbestemmelse.Supplerende kan oplyses, at der pt. er anmeldt 12 udlejere til anklagemyndigheden, som afventer anklagemyndighedens stillingtagen til, om en frakendelsessag skal rejses. Endvidere ligger der sager vedrørende 5 udlejereved huslejenævnene, i hvilke der er grundlag for at foretag anmeldelse tilanklagemyndigheden.Med venlig hilsen/
f)
-,
/
/
-
/ t)’Carsten Hansen