By- og Boligudvalget 2011-12
BYB Alm.del
Offentligt
1076204_0001.png
MINISTERIET FOR
BY, BOLIG OGLANDDISTRIKTERLPt
By- og Boligudvalget
Gammel Mønt 41117 København K
Tlf. 33 92 29 00
E-mail [email protected]www.mbbl.dk
6 FEB. 2012J.nr. 201 2-138
Under henvisning til Folketingets By- og Boligudvalgs brev af 16. december 2011 følger hermed ministeren for by, bolig og landdistrikter’s svar påspørgsmål nr. 26 (BYB alm. del).
Spørgsmål nr. 26:
Vil ministeren kommentere hovedpointerne henvendelsen fra FritidshusejernesLandsforening, om at fraværet af regler for fastsættelse at leje for sommerhuse/fritidshuse på lejet grund medfører voldsomme huslejestigninger,jf.BYBalm. del bilag 30? Og vil ministeren herunder redegøre for, hvorvidt regeringen vil følge forbrugerombudsmandens efterlysning af lovgivning på området?Redegørelsen bedes behandle de enkelte problemstillinger, problemets omfangog hvilke løsningsmuligheder, der kan overvejes.
Svar:
Fritidshusejernes Landsforening har oplyst, at nogle ejere at sommerhuse pålejet grund har oplevet krav om meget høje stigninger i lejen for grunden, nårkontrakterne udløber. Landsforeningen ønsker på den baggrund en reguleringaf området.Jeg er enig i, at der har været tale om en meget betydelig procentvis stigning ilejen i det eksempel, Landsforeningen omtaler. Selvom store procentvise stigninger ikke nødvendigvis også medfører store absolutte stigninger, kunne dettenaturligvis tale for en regulering. Inden vi begynder at regulere et nyt område,finder jeg imidlertid behov for en nærmere belysning af problemets omfang. Jeghar derfor igangsat en undersøgelse heraf.
Med venlig hilsen
/
I
/
/
Carsten Hansen