By- og Boligudvalget 2011-12
BYB Alm.del
Offentligt
1065167_0001.png
1065167_0002.png
J.nr. 2011-318-0491Dato: 11. januar 2012
TilFolketinget – By- og Boligudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 14 af 21. november2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen(LA).(Alm. del).
Thor Möger Pedersen/Carsten Vesterø

Spørgsmål 14:

Vil ministeren oplyse den årlige besparelse for lejere af almene boliger ved, at almene boli-ger ikke er skattepligtige på samme måde som privat udlejede lejeboliger og ejerboliger,opgjort pr. lejlighed?

Svar:

Almene boligorganisationer betaler ejendomsskatter (grundskyld m.v.) efter sammeregler som andre ejendomme. De er dog skattefritaget i den forstand, at der ikke som vedprivat udlejning betales skat af overskuddet, eller at der som for ejerboliger betales ejen-domsværdiskat med mulighed for at fradrage kapitaludgifter.En opgørelse af værdien af den almene boligsektors skattefritagelse er forbundet med bety-delige vanskeligheder. Det forudsætter således, at der tages stilling til, efter hvilke nærmereregler den skattepligtige indkomst for de almene boligorganisationer i givet fald skulle op-gøres.Skattefritagelsen må endvidere ses i sammenhæng med, at der for den almene sektor gælderen omfattende offentlig regulering vedrørende bl.a. finansiering, lejefastsættelse og anven-delse af den opsparing, der sker ved stigningen i ejendomsværdierne og afdrag på priori-tetsgælden.På den baggrund vurderes det ikke umiddelbart muligt at skønne over værdien af skattefri-tagelsen for den almene sektor.
Side 2