Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12
BUU Alm.del
Offentligt
1036047_0001.png
1036047_0002.png
Børne- og UndervisningsudvalgetChristiansborg
Uddannelsespolitisk afdelingFrederiksholms Kanal 211220 København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5547E-mail [email protected]www.uvm.dkCVR nr. 20-45-30-44
Svar på spørgsmål 2:I brev af 26. oktober 2011 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 2:”Vil ministeren uddybende redegøre for de kommende forhandlinger om’en ny start for folkeskolen’, jf. regeringsgrundlaget, herunder hvornårforligskredsen vil blive inviteret til forhandlinger, samt i hvilket omfangog på hvilke områder ministeren forventer at dispensere fra regler påbaggrund af ansøgninger fra kommuner?”Svar:En reform af folkeskolen skal bygge på medejerskab og forankring i sko-lesektoren. Regeringen vil derfor etablere et reelt samarbejde med alle,der har en aktie i folkeskolen. Det betyder, at vi – som det også fremgåraf regeringsgrundlaget – vil indbyde alle politiske partier til forhandlingerog invitere alle folkeskolens hovedinteressenter til et partnerskab om denvidere udvikling. Det er i disse fora, at vi skal finde en balance mellemnytænkning og udviklingen af skolen gennem forsøg på den ene side oggennem lovændringer og andre politiske tiltag på den anden side.Det er regeringens hensigt at indkalde de politiske partier til forhandlin-ger i forlængelse af regeringens lovprogram for folketingsåret 2011/2012.I den forbindelse forventer jeg, at der blandt andet vil blive fremsat lov-forslag om inklusion af elever med særlige behov i den almindelige un-dervisning.I forhold til dispensations- og forsøgsansøgninger har vi peget på enrække områder i regeringsgrundlaget. Det drejer sig fx om elevplaner,kvalitetsrapporter og andre fastsatte regler med betydning for evaluering.Hertil kommer, at der allerede er igangsat en række forsøg blandt andet iregi af udfordringsretten, hvorfra vi forventer at kunne indhente brugba-re erfaringer i det fremadrettede arbejde med folkeskolens udvikling.
02-11-2011
2Regeringen vil desuden se på, hvilke områder der i øvrigt er behov for atudvikle i regi af det samarbejde, vi forventer at etablere med folkeskolenshovedinteressenter og Folketingets partier. Jeg vil derfor ikke på nuvæ-rende tidspunkt lægge mig fast på en række specifikke områder.Jeg vil dog gerne understrege, at jeg i udgangspunktet altid er åben overfor fagligt velbegrundede ansøgninger fra kommuner.
Med venlig hilsen
Christine Antorini