Beskæftigelsesudvalget 2011-12
BEU Alm.del
Offentligt
1061889_0001.png
1061889_0002.png
Folketingets Beskæftigelsesudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 22. december 2011
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
/ J.nr. 2011-0016777
Under henvisning til Folketingets Beskæftigelsesudvalgs brev af 5.december 2011 følger hermed social- og integrationsministerens ende-lige svar på spørgsmål nr. 70 (BEU alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL).
Spørgsmål 70:”Kan ministeren bekræfte, at det derfor står kommunerne frit for at anvendelægekonsulenterne som de vil, herunder lade lægekonsulenterne vurdere ogafgøre sager om stop for sygedagpenge, ansøgninger om førtidspensionm.m.?”
Svar:Det, der kan være årsagen til diskussionen om lægekonsulenternes rolle isager om fx førtidspension, er, at nogle borgere har den opfattelse, at læge-konsulenten vurderer lægeerklæringer og herunder diagnoser eller arbejds-evnen i strid med de lægefaglige oplysninger, der foreligger i sagen.Hverken lægekonsulenter – forstået som kommunale medarbejdere, deralene medvirker i sagsbehandlingen med særlig sagkyndig rådgivning indenfor det lægefaglige område – eller sagsbehandlere - forstået som de kom-munale medarbejdere, der har ansvar for at oplyse sagen og træffe afgørel-se – må ændre eller underkende de lægelige udtalelser, der indgår somdokumentation i sagen. Hvis der fx er diskrepans mellem de objektive læge-lige fund og de subjektive klager eller lægefaglig uenighed om en diagnose,må der indhentes en ny lægeerklæring.Såfremt en lægekonsulent er ansat i en rådgivende funktion i kommunen,kan vedkommende vurdere den faktiske dokumentation i sagen, mens afgø-relsen vil blive truffet af den medarbejder, som i kommunen har kompeten-cen til at træffe selve afgørelsen.
2
Det skal bemærkes, at 90 pct. af kommunerne ifølge Ankestyrelsens under-søgelse har valgt at lade ansættelsesgrundlaget for lægekonsulenter følgede udsendte vejledende retningslinjer for lægekonsulenternes arbejde. Idisse tilfælde vil kommunernes evt. ansættelsesretlige skridt ift. lægekonsu-lenter, som ikke overholder deres ansættelsesvilkår således skulle ses isammenhæng hermed.Der henvises i øvrigt til svaret på spørgsmål 67 (BEU Alm. del).
Karen Hækkerup/Bent Nielsen