Beskæftigelsesudvalget 2011-12
BEU Alm.del
Offentligt
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 1. august 2012 stillet følgende spørgsmål nr.365 (BEU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraKarina Adsbøl (DF).
15. august 2012
”Idet henvises til ministerens besvarelse af 30. juli 2012 af spørgsmål S 3758 stilleti henhold til Folketingets Forretningsordens § 20 og til § 59 c i lov om ansvaret forog styringen af den aktive beskæftigelsesindsats bedes ministeren redegøre for, omministeren er enig i, at der ikke kan sidde byrådsmedlemmer i beskæftigelsesanke-nævnet?”
Reglerne for sammensætning af beskæftigelsesankenævnene er fastsat i § 52 i lovom ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. Her fremgår det,at beskæftigelsesministeren udpeger 1 medlem efter indstilling fra kommunerne iregionen i forening, 2 efter indstilling fra DA, 1 efter indstilling fra LO, 1 efter ind-stilling fra FTF og 1 efter indstilling fra danske handicaporganisationer. Herudoverer regionsdirektøren fast medlem. Direktøren for statsforvaltningen er formand fornævnetDen eneste begrænsning i § 52 i forhold til sammensætning af beskæftigelsesanke-nævnet er, at medlemmer af Ankestyrelsen ikke kan udpeges som medlemmer.Der er således intet til hinder for, at byrådsmedlemmer kan være medlemmer af be-skæftigelsesankenævnet.Når kommunerne i regionen også er repræsenteret i beskæftigelsesankenævnet, erdet ud fra et ønske om en bred sammensætning, der afspejler de interessenter, derbeskæftiger sig med den aktive beskæftigelsesindsats.Samtidig skal det understreges, at medlemmer af beskæftigelsesankenævnene eromfattet af forvaltningslovens § 3 om inhabilitet. Det betyder, at et medlem fx erinhabilt, hvis vedkommende har en særlig personlig eller økonomisk interesse i sa-gen, eller sagen vedrører klage over en offentlig myndighed, hvor vedkommendehar medvirket ved en afgørelse.
Spørgerens henvisningen til § 59 c synes at være en henvisning til retssikkerheds-lovens § 59 c, der ikke vedrører beskæftigelsesankenævnene.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen
2