Beskæftigelsesudvalget 2011-12
BEU Alm.del
Offentligt
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
13. april 2012
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 20. marts 2012 stillet følgende spørgsmål nr.233 (BEU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraFinn Sørensen (EL).
J.nr. 2012-3508
”Vil ministeren sørge for, at der hurtigt udarbejdes en ”løn-, pensions- og tilskuds-beregner”, således at fleksjobvisiterede og arbejdsgivere kan beregne konsekven-serne af regeringens forslag, hvis det vedtages i sin nuværende form – på sammemåde som Beskæftigelsesministeriet tidligere lavede en ”efterlønsberegner”?”
Der er ikke planer om at lave en ”løn-, pensions- og tilskudsberegner” for fleksjob-visiterede og arbejdsgivere.Hensigten med efterlønsberegneren er, at den skal give et fingerpeg om, hvor me-get personer kan få i efterløn, og hvor meget de økonomisk kan få ud af det, hvisde udskyder at gå på efterløn eller har lønindtægter ved siden af efterlønnen. Der-med har den til formål til at motivere folk til at blive længere på arbejdsmarkedet.Fleksjob gives derimod til personer, der har en væsentlig nedsat arbejdsevne, ogsom derfor ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på ar-bejdsmarkedet. Fleksjobreglerne vil gælde for alle, der er visiteret til ordningen.Der er derfor ingen grund til at udarbejde en beregner, da man som fleksjobvisite-rede ikke kan fravælge at være omfattet af fleksjobreglerne.Regeringen forhandler nu udspillet til reformen med partierne i Folketinget. Re-formen bliver først ført i livet, når Folketinget har vedtaget en aftale og udmøntetden i lovgivningen. På det tidspunkt vil kommunen kunne vejlede borgeren om til-skuddets størrelse i forbindelse med et konkret fleksjob.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen