Beskæftigelsesudvalget 2011-12
BEU Alm.del
Offentligt
1064837_0001.png
1064837_0002.png
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 16. december 2011 stillet følgende spørgsmålnr. 115 (BEU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraInger Støjberg (V).
11. januar 2012Sagsnr. 2012-165

Spørgsmål nr. 115:

”Kan ministeren bekræfte, at det er ulovligt at oprette fiktive virksomheder i RUTregisteret?”

Endeligt svar:

Jeg har bedt Erhvervsstyrelsen, som er ansvarlig for driften af RUT registeret, omnærmere at oplyse om selve fremgangsmåden i forbindelse med on line registrerin-gen af oplysninger til RUT. Erhvervsstyrelsen har i den forbindelse oplyst følgen-de, som jeg kan henholde mig til:”En registrering i RUT består af flere led, der skal gennemføres før en registreringvil være genstand for offentlig søgning og dermed kunne danne grundlag for kon-trol af myndigheder.For at kunne fremsøge en registrering i RUT skal følgende være gennemført:Oprettelse af brugerkontoOprettelse af virksomhed/arbejdssted/medarbejdereAnmeldelse af tjenesteydelseStanley Bach Mortensen har alene gennemført trin 1 og 2, hvorfor det ikke er mu-ligt at fremsøge den pågældende virksomhed ved en offentlig søgning ligesom re-gistreringen ikke vil være genstand for kontrol.I forbindelse med oprettelse af en brugerkonto til RUT skal man acceptere følgen-de:Anmeldelse af oplysninger i RUT er underlagt de til enhver tid gældendelove og bekendtgørelser, herunder reglerne om elektronisk anmeldelse. Detkan være forbundet med strafansvar at afgive urigtige eller vildledende op-lysninger til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.Man hæfter i enhver henseende for den brug – herunder misbrug – af Regi-stret for Udenlandske Tjenesteydere, som man foretager med sin adgangs-kode.
Såfremt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har begrundet formodning om, atder sker eller vil ske egentlig misbrug, er styrelsen berettiget til med øje-blikkelig virkning at lukke brugerens adgang til RUT Online.
Stanley Bach Mortensen har således accepteret ovenstående og er bekendt med atafgivelse af urigtige eller vildledende oplysninger vil være forbundet med strafan-svar i forbindelse med en anmeldelse af oplysninger i RUT. Der er som nævntovenfor ikke foretaget en anmeldelse af en tjenesteydelse i RUT, men alene foreta-get en oprettelse af en brugerkonto, hvorfor det må være tvivlsomt, at den foretag-ne registrering af Stanley Bach Mortensen kan betegnes som ulovlig.”
Venlig hilsen
Mette Frederiksen
2