Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2011-12
UUI Alm.del Bilag 107
Offentligt
1101496_0001.png
1101496_0002.png
DOK.NR.
Journalnr
Odense Integrationsråds værdigrundlag
Odense Integrationsråd har som primært mål at fremme etnisk ligestilling og understøtte en sam-menhængende og effektiv integrationsindsats i Odense Kommune.Odense Integrationsråd arbejder ambitiøst og målrettet. Vi ønsker, at vores arbejde og aktiviteterskal være kendetegnet ved 3 værdier.- Demokrati- Mangfoldighed- Gensidig respektAt blive enige om 3 værdier gør dog ikke arbejdet i sig selv. Derfor har vi valgt at formulere enrække mere konkrete målsætninger, som skal være med til yderligere at sætte fokus på vores værdi-er.
Demokrati1. Vi ønsker som Integrationsråd at være med til at understøtte de etniske borgeres deltagelse i de-mokratiske processer.2. Vi ønsker som Integrationsråd at arbejde aktivt for at sikre en fortsættelse af den positive udvik-ling i antallet af afgivne stemmer i forbindelse med valg til Integrationsrådet.3. Vi ønsker at arbejde for at skabe større forståelse for rådet som brobyggere mellem den enkelteborger og beslutningstagerne i Odense Kommune.4. Integrationsrådet ønsker at arbejde for at øge andelen af politisk aktive borgere med anden etniskbaggrund end dansk.
Mangfoldighed1. Det er vores ønske, at ligestilling mellem etnisk danske og etniske minoriteter i højere gradfremmes, herunder at lige muligheder sikres.2. Vi ønsker at arbejde aktivt for, at mangfoldigheden også afspejles i den offentlige bevågenhed,herunder hos medier og politikere.
1/2
Gensidig respekt1. Integrationsrådet vil arbejde for at fremme den gensidige respekt mellem etniske minoriteter ogetnisk danske.2. Vi vil arbejde for at etnisk danske og de etniske minoriteter skal lære hinanden bedre at kende.
2/2