Udenrigsudvalget 2011-12
URU Alm.del Bilag 40
Offentligt
1043786_0001.png
1043786_0002.png
1043786_0003.png
1043786_0004.png
NotatOversigt over kommende aktstykker til FinansudvalgetOversigten omfatter de aktstykker, der med rimelig sandsynlighed vil blive frem-sendt til Finansudvalget i perioden november-december 2011. Fortrolige aktstyk-ker fremgår ikke af oversigten, og der kan selvsagt opstå behov for oversendelseaf yderligere aktstykker, der ikke er kendte på nuværende tidspunkt.Tabel 1. Kommende aktstykker til Finansudvalget i perioden oktober-december 2011.RessortministeriumHovedindhold af kommende aktstykke
7. november 2011
Måned for forventet frem-sendelse af aktstykke tilFinansudvalget
§ 5. StatsministerietIngen kommende aktstykker.§ 6. UdenrigsministerietFrihedsprojekt med det formål at fremskynde ogkonsolidere demokratiet og menneskerettigheder-ne i Indonesien. Samarbejde mellem The AsiaFoundation og Paramadina Univeristy m.v. (8,3mio. kr. for perioden 2011-2013).Overdragelse af de danske NORSAD aktier tilIndustrialiseringsfonden for udviklingslandene(IFU) ved omlægning af NORSAD-fonden til etaktieselskab.Økonomisk udvikling i landdistrikter i det sydligeGeorgien (50,0 mio. kr.).Danmarks bidrag til den generelle og den selekti-ve kapitaludvidelse i IBRD (Verdensbanken) (190mio. kr.).Bidrag til et stabilt Somalia, der kan tage vare påegen sikkerhed og fremme økonomisk og socialudvikling. Demokratifremme, statsopbygning ogøkonomisk vækst. (100 mio. kr.).Afrikaprogrammet under Globalrammen. Formå-let er at øge den stabiliserende og fredsbevarendekapacitet i Afrika, øge maritim sikkerhed i regio-nen samt styrke antihvidvasknings- og antiradika-liserings indsatser. (215 mio. kr.).Udmøntning af 88,1 mio. kr. fra den centrale EU-formandskabsreserve til planlægning af EU-November
November
NovemberNovember
November
November
November
2
Ressortministerium
Hovedindhold af kommende aktstykke
Måned for forventet frem-sendelse af aktstykke tilFinansudvalgetDecemberNovember
formandskabet.Kapitaludvidelse i Europarådets udviklingsbank.§ 7. FinansministerietIndskud af Nationalmuseets ejendom på Aaben-raa 32-36 i Freja.§ 8. Erhvervs- og VækstministerietEndelig opgørelse og delvis afregning af statenstabsgaranti vedr. Roskilde Bank A/S samt ophøraf regnskabsmæssig adskillelse mellem FinansielStabilitet A/S' håndtering af Roskilde Bank A/Sog håndteringen af Finansiel Stabilitet A/S' opga-ver vedr. hhv. Bankpakken og Kreditpakken.§ 9. SkatteministerietTilslutning til afholdelse af merudgift vedr. it-systemet ”Liste”.Tilslutning til afholdelse af merudgift vedr. it-systemet ”ICS”.Orientering om udskydelse af idriftsættelse af it-projektet ”eMoms”.§ 10. Økonomi- og IndenrigsministerietIngen kommende aktstykker.§ 11. JustitsministerietOpgørelse af politiets merudgifter i forbindelsemed Klimatopmødet jf. Akt. 71 af 1. december2009.Status til Finansudvalget om den løbende udvik-ling af et nyt it-system til at understøtte sagsbe-handlingen af civile sager og straffesager vedDanmarks Domstole, jf. Akt 118 af 30. april 2009.Nyt sagsbehandlingssystem (POLSAG) i politietjf. Akt. 119 af 16. maj 2007 og Akt. 66 af 16. de-cember 2010.Anvendelse af implementeringsreserven til detlandsdækkende radiokommunikationsnet til detsamlede beredskab.§ 12. ForsvarsministerietAktstykke vedr. bade- og omklædningsfaciliteterpå Antvorskov Kaserne.Aktstykke vedr. etablering af nyt bevogtningskon-cept.§ 14. Ministeriet for By, Bolig og LanddistrikterIngen kommende aktstykker.
November
NovemberNovemberNovember
November
November
December
December
NovemberDecember
3
Ressortministerium
Hovedindhold af kommende aktstykke
Måned for forventet frem-sendelse af aktstykke tilFinansudvalget
§ 15. Social- og IntegrationsministerietIngen kommende aktstykker.§ 16. Ministeriet for Sundhed og ForebyggelseOmdisponering af midler til fysisk sårede vetera-ner, RigshospitaletOverførsel af midler på konto 16.91.04. Fællesre-gionale investeringer i sundheds-it til bloktil-skudspuljen i 2011.§ 17. BeskæftigelsesministerietForhøjelse af låneramme i Arbejdsskadestyrelsensom følge af forslag om at lånefinansiere interneudviklingsomkostninger ved PROASK. Dette villette driftspåvirkningen af styrelsens økonomi i2011 og 2012.§ 19. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående UddannelserFinansiering af meraktivitet på universitetsuddan-nelser, jf. tekstanmærkning nr. 8.Ansøgning om hjemmel til, at Københavns Uni-versitet kan give et kapitalindskud i Symbion A/S.Ansøgning om hjemmel til, at RUC kan indgålejemål vedr. kontorlokaler.Ansøgning om hjemmel til, at Aarhus Universitetkan yde tilskud til et nyoprettet naturhistoriskmuseum i Århus ”Science City”.§ 20. Ministeriet for Børn og UndervisningOrientering om status for udvikling og ibrugtag-ning af nationale test i folkeskolen.Salg af tre ejendomme til aktuel markedsværdi.Tilskud og godtgørelse til EUD-uddannede opti-kere ved deltagelse i AMU.Kolding HF og VUC, byggeprojekt.§ 21. KulturministerietAktstykke om anvendelse af 7 mio. kr. af tipsmid-ler til almennyttige formål til Handlingsplan forstore idrætsbegivenheder til Danmark.Nationalmuseet – køb af grund og opførelse afnye magasiner samt indskud af Trekantsgrunden iFreja.Projekt vedr. Audienshus og gang på Frederiks-borg Slot (donationsfinansieret anlægsprojekt).§ 22. Ministeriet for Ligestilling og KirkeIngen kommende aktstykker.
NovemberNovember
November
NovemberNovemberDecemberDecember
NovemberNovemberNovember/decemberDecember/Primo 2012November/december
November/december
November/december
4
Ressortministerium
Hovedindhold af kommende aktstykke
Måned for forventet frem-sendelse af aktstykke tilFinansudvalgetNovember
§ 23. MiljøministerietAfhændelse af ejendom til Aage V. Jensens Na-turfond og genskabelse af Birkesø i Lille Vildmo-se.§ 24. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og FiskeriIngen kommende aktstykker.§ 28. TransportministerietÆndring af udsvingsgrænsen ifm. Vejdirektoratetsvedligeholdelse af statsvejnettet.Indgåelse af aftale om statslig deltagelse i udarbej-delsen af beslutningsgrundlag ifm. en letbane iRing 3-korridoren i hovedstadsområdet.Merudgifter ifm. vedligeholdelse af Mønbroen.§ 29. Klima-, Energi og BygningsministerietAftale mellem staten og Christiania af 22. juni2011 om udmøntning af Lov om ændring af lovom anvendelse af Christianiaområdet.Aftalen indebærer, at området sælges og udlejes tilen nyetableret fond, som samtidig overtager gen-opretnings- og vedligeholdelsesforpligtelser påområdet.Retten i Roskilde (OPS-projekt). Anlægsprojekt.Frikøb af grund på Marselis Boulevard, hvorstatsamtet er fraflyttet. Såfremt grunden ikke fri-købes, kan Århus Kommune kræve bygning ned-revet som følge af tinglyst deklaration.Salg af pavillon i Marielyst (tidligere lokalpolitista-tion, der ikke længere skal anvendes og som der-for ønskes afhændet).Lokaliseringssag: Naturerhvervsstyrelsen. Indgåel-se af lejekontrakt.Lokaliseringssag: RUC i Roskilde. SES bistår pt.UBST i forbindelse med indgåelse af lejekontrakt.Dansk deltagelse i et forberedende fælleseuropæ-isk, meteorologisk satellitprogram (EPS SG PP),der har til formål at fastlægge rammer og indholdaf næste generation af EUMETSATs polære satel-litsystem.Hjemmel om tilsagn af Unilab-midler til kom-mende nybyggeri til DTU på campus i Lyngby.
NovemberNovember
NovemberNovember
November/decemberNovember/december
November/december
November/decemberNovember/decemberNovember
December