1. EU’s flerårige finansielle ramme (MFF) for perioden 2014 til 2020
Rådet drøftede en række emneområder under MFF 2014-20: Vækst- og beskæftigelsespolitik-kerne i kategori 1 (minus samhørighed og infrastrukturfaciliteten), sikkerhed og borgerskab ikategori 3, de eksterne politikker i kategori 4 og administration i kategori 5 samt tværgåendespørgsmål om placering af instrumenter indenfor eller uden for MFF.Der var generel tilfredshed med forhandlingsprocessen, men forudsigeligt relativt store for-skelle i medlemslandenes positioner og prioriteter. En række lande lægger vægt på et restriktivtbudget, mens andre i højere grad tager udgangspunkt i væsentligheden af tilstrækkelig finan-siering af fællesskabspolitikkerne. Fsva. forskning, der udgør det væsentligste politikområdeunder kategori 1, lagde en række lande vægt på excellence-kriteriet som eneste fordelingskrite-rium for forskningsmidlerne, mens andre ønskede en bredere adgang til disse midler. Der varbred støtte til asyl- og migrationspolitikkerne og de eksterne politikker, herunder førtiltrædel-ses- og naboskabspolitikken, som tilførende EU-merværdi. En række lande efterlyste bespa-relser på administration.På næste møde i Rådet for almindelige anliggender vil de resterende budgetkategorier vedrø-rende samhørighed og landbrug blive drøftet mhp. udvikling af et samlet aftalegrundlag tildrøftelse i den sidste fase af det danske formandskab.2. Opfølgning på Det Europæiske Råd den 1.-2. marts 2012
Opfølgningen på Det Europæiske Råd foregik på baggrund af en gennemgang af en note ud-arbejdet af formandskabet og et indlæg fra Kommissionens viceformand Sefcovic. Formand-skabets note opridsede status på samtlige seneste tiltag vedtaget i regi af Det Europæiske Råd,hvorfor drøftelsen primært fokuserede på opfølgning på disse initiativer med henblik på atsikre effektiv implementering, herunder af det Europæiske Semester og vækstfremmende til-tag. Drøftelsen med viceformand Sefcovic, under hvilken formandskabet blev takket for detsopfølgende arbejde, kredsede om den økonomiske politik med særligt fokus på finansiel stabi-lisering samt vækstfremmende tiltag. Der blev ligeledes lagt vægt på implementeringen af deallerede aftalte forpligtelser på både nationalt og EU-niveau, herunder behovet for målrettetindsats gennem de nationale reformprogrammer og stabilitets- og konvergensprogrammersamt fuld implementering af det indre marked og øgetpeer reviewmedlemslandene imellem.
3. Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Rådets for-
ordning (EF) nr. 1083/2006 for så vidt angår visse bestemmelser om risikodelingsin-
strumenter for medlemsstater, der har vanskeligheder eller har risiko for alvorlige van-
skeligheder med deres finansielle stabilitet
Sagen var ikke på dagsordenen, men forventes vedtaget på et kommende rådsmøde.4. Reform af EU-domstolen (ændring af statutten for EU-Domstolen og bilag I hertil)
Sagen var ikke på dagsordenen, men forventes vedtaget på et kommende rådsmøde.EUK