Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del Bilag 7
Offentligt
1033385_0001.png
KæreTangfolkSmåøernes Fødevarenetværk ogSyddansk Fødevareklynge under Væksthus Sydinviterer 27. oktober 2011 til tangworkshop med den fra TV2’sFoto:Madsvan Deurs(MvDMorgenTV kendte kok, Claus Holm. Claus Holm giver på denne workshop en)introduktion til, hvordan vi anvender tang i vore fødevarer: ”Tang – Naturens Umami.Hvordan bruger vi tang? Hvordan smager tang - frisk, tørret, røget, ristet, … Hvilketangarter er gode til hvad?”Tang bliver en af fremtidens store fødevarer, også herhjemme. I dag spiser viikke tang, bortset fra i sushi. Småøernes Fødevarenetværk har med projektet”Produktion af spiselige tangarter i danske farvande – begyndelsen til et nyterhverv” taget initiativ til dyrkning og indsamling af tang og til udviklingaf nye fødevarer med tang som ingrediens.Den almindelige forbruger kan lide tang, forarbejdet og præsenteretpå den rigtige måde. Mange spørger, hvor de kan købe dansk tang.Claus Holm kender sinI dag er dansk tang ikke tilgængeligt på det danske marked, selvtang. Han får den godeom de arter, vi kan dyrke og høste herhjemme er lige så godetangsmag frem i supper ogsom de importerede.kødretter, brød og morgenmad-Skal små tangproducenter tjene på deres produktion ersprodukter, ja selv i chokolade.forædling vigtig. Tang kan sælges tørret eller forar-Få del i Claus’s viden og bliv selvbejdet til salt og krydderier. Der kan fremstilles is,inspireret til at forarbejde, dyrke ellerdrikkevarer og langtidsholdbare varer af tang.indsamle tang!Tang kan bruges på lokale caféer sammen medClaus Holm stiller råvarer og redskaber tilsk og skaldyr og bidrage til udvikling af etrådighed. Der indgår frokost og bliver udle–lokalt, nordisk køkken, som turister nderveret opskri er på workshoppen, der nder steddet værd at rejse e er. Det øger indtjen-torsdag 27. oktober 2011 kl. 9:30 – 15:30 på Skov-ing og beskæ igelse i lokalområdet.vang 23, 5700 Svendborg.Deltagelse koster 250 kr.Men det kræver viden at arbejdemed forædling af tang.Tangprojektet er støttet af Småøernes Aktionsgruppe,LAG Bornholm, Nationalpark Sydfyn, Indenrigsministeri-ets Landdistriktspulje samt Væksthus Syd. E erfølgende kander dannes en innovationsgruppe under Væksthus Syd.Tilmelding til Søren Espersen, Stenstykkevej 34, 2650 Hvidovre.Tlf. +45 36783028 Mobil +45 27357112. Mail: [email protected]
Nationalparkundersøgelsen Det Sydfynske Øhav

Støttet af Nordea-fonden og Naturturisme I/S