Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del Bilag 59
Offentligt
1059935_0001.png
Til Udvalget for Landdistrikter og Øer, Udvalget for Småøer.
Udkanten i centrum.Tunø er på engang Danmarks centrum og udkant; som landets geografisk midte ønsker Tunø at samle detudkantsdanmark øen er en del af. Det ville betyde meget for os, der lever i udkantsdanmark, hvis i vil bruge en dag påTunø i maj.Den 27. maj mødes borgere fra yderområderne, lokalpolitikere, regionspolitikere og folketingspolitikere på Tunø.Formålet med mødet er, at skabe en realiserbar politisk vision for udkantsdanmark.Vi ønsker at skabe et forum, der gør demokratiet levende og tilgængeligt. Et forum, hvor borgere og politikere harmulighed for umiddelbart at diskutere ideer og tiltag, uden først at skulle igennem den bureaukratiske proces.Mødet den 27. maj udspringer af flere møder på Tunø, hvor politikere på flere niveauer sammen med tunboere og andreborgere skabte et lignende forum i en debat om udkantsdanmark.Møderne var en stor succes, for det viste sig hurtigt, at selve mødeformen var noget særligt. Borgerne følte sig hørte ogbetydningsfulde, imens politikerne oplevede en gensidig inspiration og udfordring. Samtidig udgjorde den politiskeniveauforskel et næsten komplet erfaringsgrundlag. Mødeformen skaber derigennem en særlig synergi og kompetence.En kompetence der uden tvivl ville blive stærkere ved jeres deltagelse.Søndag den 27. maj er på en gang et selvstændigt arrangement og en sammensmeltning af weekendens møder. En delpolitikere vælger at bruge hele weekenden på forumet, herunder
Jørn Nissen,borgmester på SamsøThomas Wrichsberg Olsen,borgmester på Læsø,Mette Dencker(mf), DFFinn Thranum(mf), VAnnette Lind(mf), AJackob Isøe Klærkefra Region Midt, SFLise Lyck,turismeforsker og lektor ved CBS.Sammen med mange andre, der ønsker at bidrage til en fremtid for Danmarks udkant.
De af jer, der ønsker at bruge weekenden på Tunø er meget velkommen.Møderne har gjort meget for Tunø, men vores ønske er en bæredygtig fremtid for alle yderområder i hele Danmark. Vihåber, at i deler vores ønske og vil vise det ved jeres deltagelse.
Venlig hilsenJan HeitmannTunø Beboerforening.
Kontakt for tilmelding.Jan Heitmann. Øvrevej 75 Tunø. 8300 OdderTlf. 29925997 eller 86553076Mail: [email protected]