Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del Bilag 42
Offentligt
1053958_0001.png
1053958_0002.png
FællessekretariatetNiels Espes Vej 88722 HedenstedT: 79755000
Til

Folketingets udvalg for landdistrikter og øer

Mette VildbradDir: 79755013Mob: 24667152e-mail:Mette.Vildbrad@Hedensted.dkSagsnr. 04.21.05-G01-1364889-078.12.2011
I Hedensted Kommune vil vi meget gerne invitere Folketingets udvalg forlanddistrikter og øer på besøg.Hedensted Kommune er en vækstorienteret landkommune centralt iDanmark. Kommunens udvikling bygger på de særlige muligheder, somde enkelte lokalsamfund har. I Hedensted Kommune er borgerne derfortæt på demokratiet, fritidslivet og den kommunale service.Det betyder også, at vi gør en stor indsats for vores 27 lokalråd og DetFælles Landdistriktsråd, som danner en paraply over lokalrådene. Vi ar-bejder nemlig for udvikling på de enkelte lokalråds præmisser.Vi skal netop i gang med 3. trin af en indsats for lokalrådene. Første ind-sats var ”Læg en plan”. Her blev de enkelte lokalråd undervist i at laveudviklingsplaner for deres områder, hvilket har betydet, at vi nu har 17lokale udviklingsplaner, som enten er udarbejdet eller undervejs i He-densted Kommune.For at udviklingsplanerne skal blive til virkelighed er det vigtigt, at få alleidéerne omsat til virkelige handlinger og projekter. Derfor gennemførtevi sidste vinterhalvår projekt ”Udviklingspiloter” med støtte fra Inden-rigsministeriets landdistriktspulje, hvor godt 50 lokalrådsmedlemmerblev uddannet i idéudvikling, projektformulering, budgetlægning, pro-jektstyring, fundraising m.m.Det nyeste projekt løber af stablen først i det nye år. Her vil vi underviselokalrådsmedlemmer i Web 2.0. Dette forløb skulle gerne give deltagerneværktøjer til at formidle og skabe dialog via internettet, skabe et net-værk af blogs, billeder, kort, fortællinger lokalt, som kan bindes sammenog være med til at formidle Hedensted Kommune, som en kommune,hvor man arbejder med udvikling lokalt.
Hedensted Kommune er en af de heldige kommuner, der også har en ø –Hjarnø. Ved et besøg vil vi selvfølgelig også gerne fortælle om Hjarnø ogde tiltag, vi gør her.Vi vil meget gerne fortælle Folketingets udvalg for landdistrikter og øermeget mere om denne indsats samt besøge nogle af de projek-ter/lokalråd, der har nydt godt af det.Håber, vi ses i det nye år!Med venlig hilsen
Kirsten TerkilsenBorgmester
Husk at du kan modtage breve fra Hedensted Kommune som digital post. Tilmeld dig dendigitale postkasse på borger.dk under Post. Postkassen er let og gratis at bruge, du slipperaf med dine ringbind og kan nemt kontakte os.
@[email protected]