Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del Bilag 206
Offentligt
Detail- eller engrosvirksomhed i LAG-regi
Hvis du starter virksomhed med salg af fødevarer til private, skal du registreres somdetailvirksomhed. Det betyder, at du er omfattet af andre og mere lempelige regler til bl.a.fødevaresikkerhed, end hvis du fungerer som engrosvirksomhed.Hvis din virksomhed vokser, og du får andre detailhandlere som kunder eller aftaler om afsætninguden for dit lokalområde, skal din status som detailvirksomhed måske ændres.Udgangspunktet er nemlig, at virksomheder, der ønsker at sælge til detailvirksomheder, erengrosvirksomheder og derfor skal overholde de regler, der gælder for engrosvirksomheder.Du kan opretholde din status som detailvirksomhed, hvis du overholder fire regler:Du må højst afsætte to tredjedele af dine ikke-animalske produkter til andredetailvirksomhederDu må højst afsætte en tredjedel af dine animalske produkter til andre detailvirksomheder,og andelen må ikke overstige 1.500 kg om ugenDin omsætning af animalske produkter skal ske i lokalområdet i en radius på 50 km fravirksomheden – dog kan du afsætte 100 kg specialprodukter om ugen i gennemsnit udenfor lokalområdet (dvs. maksimalt 5,2 tons årligt)Virksomheden skal fortsat have karakter af virksomhed, der leverer direkte til den endeligeforbruger
Det er Fødevarestyrelsen, der administrerer reglerne. Du kan læse mere på deres hjemmeside:www.foedevarestyrelsen.dk.