Udvalget for Landdistrikter og Øer 2011-12
ULØ Alm.del Bilag 192
Offentligt
1144383_0001.png
1144383_0002.png
Kære formodede interessenter i bevarelse og/eller etablering af statslige arbejdspladser iyderområderne!
Konference for VISIONER FOR VÆKST, april 2012, fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistriktertegner et billede af erkendelse af, at affolkning vil reducere serviceydelser for borgeren, affødedårligere boliger, ja kort sagt lægge områder øde.
Til trods for VISIONER FOR VÆKST er senest Naturstyrelsen i Ringkøbing planlagt centraliseret såmange administrative opgaver flyttes til hovedstaden.Har man nu vurderet hele vejen rundt, så både økonomi, kompetence-ressourcer og miljø blivertilgodeset. Kunne man ikke forestille sig, at hele Naturstyrelsen centraliseres i Midt- og Vestjyllandog placeres hensigtsmæssigt i forhold til infrastrukturen.
En anden af statens store arbejdspladser i Midt- og Vestjylland er forsvaret, der nu skaleffektivisere for kr 2,7 mia. Gennem de sidste 10 år er der sket en fordobling af årsværk i forsvareti region Midtjylland.
Jeg savner, at der tages langtidsholbare beslutninger, så statens medarbejdere ikke skal flyttefamilie og indbo rundt efter hvorfra, der nu skal udstationeres.
I VISIONER FOR VÆKST udtaler Ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, at hanvil have et skarpt blik for eventuelle barrierer, der hæmmer lokal vækst og hjælpe med at håndtereden. Dette synes at være i strid med de centraliseringer, der sker pt.
Jeg vil ønske, at vi i Midt- og VestJylland aktivt gør en synlig indsats for at bevare etbefolkningsgrundlag og ikke lader opgaverne flyve vores næser forbi, men vi i stedet byder aktivtind med det, vi kan og vil.
Den 8. juni 2012 deltog jeg i VISION Nordjylland. Her deltog jeg i en workshop, hvori vi udvikledeen strategi for fastholdelse og etablering af statslige arbejdspladser i Nordjylland. Strategienspointe fokuserer på forpligtende partnerskaber blandt interessenter.
Vel vidende, at Udbetaling Danmark etableres i Holstebro og Statsadvokatur Jylland samles iViborg til næste år, så vil jeg gerne lægge op til, at der i vores område, Midt- og vestjylland, laveset synligt stykke arbejde for fastholdelse af statslige arbejdspladser.
Som indledning til et synligt arbejde ser jeg f. eks en debat blandt interessenterne for etforpligtende partnerskab. Hertil med invitation til borgerne i området, hvor debatten afholdes foryderligere input af lokal interesse.
Arrangementet vil måske kunne hjælpe By, Bolig og landdistriktsministeren i at få øje på det, derhæmmer lokal vækst.
Venlig hilsenAnne-Mette E. OlsenSektorformand HK StatHK MidtVest - Vestergade 43 - 7400 HerningTelefon 70 11 45 45 - Direkte tlf.nr. 33 64 35 91 - Mobil 22 18 00 60- Fax 97 21 13 23E-mail[email protected]/[email protected]- Hjemmesidewww.hk.dk/midtvest-www.mithk.dk