Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del Bilag 40
Offentligt
1035577_0001.png
1035577_0002.png
1035577_0003.png
1035577_0004.png
infoNyhedsbrev – efterår 2011Udbud18. oktober 2011
18. udbud af Flextrafik (tidl. Samordnet kørsel) i Region Nordjylland forventes offentliggjort i uge 432011. Tilbudsfristen eronsdag den 7. december 2011 kl. 16.00.NT vil igen i år præsentere hovedelementerne i udbudsbetingelserne samt fremgangsmåden ved ele-ktronisk tilbudsgivning på et møde, der afholdesonsdag den 9. november kl. 18.30 – 21.30 ca. i Loung-en på Aalborg Stadion.(Harald Jensens Vej 9, 9000 Aalborg).Mødet er tiltænkt tilbudsgivere og deres kontaktpersoner (maks. 2 personer fra hvert firma). Da dettemøde udelukkende er et orienteringsmøde omkring udbuddet, vil der her ikke være mulighed for atstille spørgsmål vedrørende den daglige drift.Tilmeldingsfristen ermandag den 31. oktober 2011 kl. 12.00på flg. mailadresse: [email protected], medangivelse af, hvor mange I kommer.
Ny taxalov/EP- tilladelser
Loven, som trådte i kraft den 1. september 2011, lader en såkaldt “tilladelse til offentlig servicetrafik”afløse den EP-tilladelse, der hidtil er blevet givet til vogne i klasse M1. For at opnå tilladelse til kørsel iforhold til denne nye lov, er det en betingelse, at ansøger i forvejen har tilladelse til TAXIKØRSEL. Derkan udstedes én tilladelse til offentlig servicetrafik for hver tilladelse til TAXIKØRSEL.Igangværende EP-tilladelser kan anvendes indtil tilladelsen udløber. En tilbudsgiver med en sådan EP-tilladelse kan afgive tilbud på kørsel og indgå aftale med NT om kørsel, såfremt EP-tilladelsen førstudløber efter ”udløbsdatoen” for en sådan aftale med NT.I tilfælde hvor der foreligger en eksisterende, evt. flerårig, aftale indgået ved et af NTs tidligere udbudaf samordnet kørsel (nu Flextrafik) hvor EP-tilladelsen udløber før den eksisterende aftale med NT, vildet være muligt af få den nuværende EP-tilladelse forlænget til aftalens udløb. En sådan forlængelseskal der ansøges om hos TRAFIKSTYRELSEN, vedlagt en kopi af aftalen med NT.Yderligere spørgsmål vedr. denne lov, skal stilles til TRAFIKSTYRELSEN, som er myndighed på områ-det.
Nordjyllands Trafikselskab.John F. Kennedys Plads 1R, 3.sal.Postboks 1359.9000 AalborgTelefon 99 34 11 11.
Fax 99 34 11 01
.
www.NordjyllandsTrafikselskab.dk
infoSkolestartTil denne skolestart har vi, ud over den kørsel vi normalt har ved skolestart, også budt velkommentil Vesthimmerland Kommune samt Specialskolen for Voksne i Hjørring. Denne opstart har igen i årbetydet en del koordinering mellem skoler, kommuner, NT og jer vognmænd, samt en del justeringer,ændringer mv. - også efter skolestart. Hos NT har vi oplevet at vognmændene har vist stor forståelseog været gode til at samarbejde, så kørslen er blevet afviklet på bedste måde. Tak for det!Vi vil gerne bede jer huske at klæde eventuelle afløsere godt på i forbindelse med skole- og aktivitets-kørsel. Er der nye kørelister, skal disse videreformidles til afløseren.Pr. 1. oktober 2011 har vi udvidet planlægningsteamet, da vi har ansat Anne (tidligere supervisor hosNT/FlexDanmark).Åbningstiderne på telefonerne eralle hverdage fra 07.00 – 16.00.
Afhentnings- og afleveringstider
Der er forskel på reglerne for afhentnings- og afleveringstider, alt efter hvilken slags kunde I kørermed.1.Handicap- og Flexturskunder, skal være klar 15 minutter før det lovede tidspunkt (det er dettidspunkt som står i parentes i køreordren fx (1040)). Dog må Iikkekøre hvis kunden ikke erklar før det lovede tidspunkt!2.Kørsel til og fra læge, genoptræning og sygehus. Her må manikkekomme/hente før det lovedetidspunkt. Afleveringstidspunktet måmax.være 30 min før de skal være fremme (tidspunkt iparentes).”Hentes og følges.” Står denne kommentar i bestillingen,skalkunden hentes og følges. Der erlagt ekstra tid på turen til dette.
3.
I forbindelse med punkt 1 og 2 gælder det, at der ikke gives en ”forgæves”, hvis man kommer før tidenog kunden ikke er klar - her skal chaufføren vente på kunden. En ”forgæves” gives først, hvis kundenikke er klar på det oplyste tidspunkt
Aflevering af patienter på Psykiatrisk Afdeling
Alle patienter som køres til Psykiatrisk Afdeling, skal altid afleveres inde på afdelingen og eventuelle
Nordjyllands Trafikselskab.John F. Kennedys Plads 1R, 3.sal.Postboks 1359.9000 AalborgTelefon 99 34 11 11.
Fax 99 34 11 01
.
www.NordjyllandsTrafikselskab.dk
infojournaler skal afleveres til personalet på afdelingen. Dette gælder også hvis der ikke står ”hentes ogfølges” i bestillingen. Dererafsat tid til at hente og følge disse patienter.
Rygning
De biler som udfører kørsel for NT skal være røgfrie biler. Dvs. at derikkemå ryges i bilerne.Vi er ligeledes blevet gjort opmærksom på, at der ryges på sygehusområderne. Sygehusene er røgfrie,hvilket vil sige, at derikkemå ryges på hele det område (ude som inde) som hører til sygehusene. Sevedhæftede skrivelse.
Kvitteringsblokke
Alle handicap- og flexturskunder har krav på en kvittering på den egenbetaling der er på deres tur, hvisde ønsker det. Vi har derfor udstyret jer med kvitteringsblokke til formålet. Mangler I kvitteringsblokkekan I kontakte NT på mailadr.: [email protected], så sender vi nogle til jer.
Fastspænding af kørestole
Vi modtager ind i mellem klager fra kunder, som har oplevet at de og/eller deres kørestol ikke er or-dentligt spændt fast. Reglerne for bespænding er som flg.:
”Liftbiler skal være forsynet med udstyr til fastgørelse af kørestole. Udstyret skal opfylde kravene iJustitsministeriets detailforeskrifter for køretøjer. Kørestole skal under transporten være fastlåst med4-punktssele- eller stopbespænding. Kørestolsbrugereskaltilbydes en sikkerhedssele, minimum enhoftesele. Hofteselen skal benyttes under hele transporten”
Kundeservice og kvalitetskontrol.
Hos NT arbejder vi meget på, at vore kunder er tilfredse med den service, vi yder. Både når det kommertil den service, de møder, når de bestiller en tur i vores callcenter og til den oplevelse de har, når de erude at køre med jer. Det er vores oplevelse, at det for de fleste er en positiv oplevelse at køre med jer.En af grundene til denne tilfredshed hos vore kunder er b.la. at vognmænd, chauffører og biler i langtde fleste tilfælde lever op til de krav, som vi stiller i vores udbud.Der er allerede mange af jer eller jeres chauffører, som har mødt vores kontrollører, når de udførerkvalitetskontroller forskellige steder i Nordjylland. Her i september og oktober har kontrollørerne fore-taget 65 kontroller. Disse kontroller er b.la. foretaget i Frederikshavn, Thisted og Aalborg. Ud fra disse
Nordjyllands Trafikselskab.John F. Kennedys Plads 1R, 3.sal.Postboks 1359.9000 AalborgTelefon 99 34 11 11.
Fax 99 34 11 01
.
www.NordjyllandsTrafikselskab.dk
infokontroller, var størstedelen i orden. Dog var der nogle biler som var meldt til som anden vogntype, dervar én hvor der manglede noget rengøring af bilen, mens det område hvor der var flest anmærkningervar manglende eller mangelfuld uniformering.Også vores callcenter er blevet mere opmærksom på, at der leves op til de krav, der stilles i voresudbud. Det oplever I fx., hvis der ikke meldes fra rettidigt, eller at man ikke udråber de privatrejser derligger på vognløbet. Grunden til at der reageres på dette, er at det i sidste ende rammer vores kunderog evt. en anden chauffør. Eksempelvis, hvis en privatrejse ikke udråbes korrekt. Så kommer turen tilat give et forkert billede af, hvor bilen er henne. Bygges der en tur på efter en privatrejse, og bilen sletikke er på dette sted længere, bliver vi forsinket i afhentningen af kunden. Det kommer desuden til atgå ud over den anden chauffør, som skal hente den forsinkede kunde.I den sidste ende skal det jo være et godt og velfungerende samarbejde mellem alle parter.Er der områder som I er utilfredse med eller hvor I ikke føler jer ordentlig klædt på, er det vigtigt at Ihenvender jer til NT og ikke vores kunder, da dette gør dem utrygge.Vi vil meget gerne høre, hvis I har områder eller emner, som I gerne vil have at vi tager med i voresnyhedsbrev. I sådanne tilfælde kan i sende en mail til [email protected].
Jule- og Nytårskørsel 2011
I uge 42 2011, vil I modtage vognløbsskemaer, som I skal udfylde med åbningstiderne for jeres vognløbi julen. Fristen for at melde tilbage med åbningstider ertirsdag den 8. november 2011.I uge 42 modtager alle vore handicapbrugere et brev vedrørende bestilling af kørsel til jul og nytår 2011.Skal de bestille kørsel uden for Region Nordjylland, skal dette bestilles den 21., 22., og 23. november2011. Kørsel indenfor Region Nordjylland skal bestilles i uge 48 (28. november 2011– 2. december2011). Julebrevet er vedhæftet.
Kontaktadresse hos FlexDanmarkNæste nyhedsbrev
Mails som hidtil er sendt til [email protected], skal nu sendes til [email protected]
I starten af december 2011 vil I modtage et ”julenyhedsbrev”. Her vil I b.la. kunne se de forskelligevarslingsdatoer, samt anden nyttig information vedr. jule- og nytårskørsel.Mange hilsnerNordjyllands Trafikselskab
Nordjyllands Trafikselskab.John F. Kennedys Plads 1R, 3.sal.Postboks 1359.9000 AalborgTelefon 99 34 11 11.
Fax 99 34 11 01
.
www.NordjyllandsTrafikselskab.dk