Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del Bilag 320
Offentligt
1115626_0001.png
1115626_0002.png
FolketingetsTransportudvalg
Borgmesteren[email protected]Telefon 7256 5000Sagsnr. 12/1969130. april 2012
Foretræde for Folketingets TransportudvalgVi skal hermed anmode om at få foretræde for Folketingets Transportudvalgtorsdag den 31. maj.
Baggrunden er dels, at vi ønsker at forelægge ønske om, at der etableresnordvendte ramper på Helsingørmotorvejen ved Nivå, dels et ønske om, atIsterødvejen overgår til staten.
Nordvendte ramper ved NivåFor så vidt angår spørgsmålet om nordvendte ramper ved Nivå, så er detvæsentligt at understrege, at det hele tiden har været vurderingen, at dervar behov for sådanne, idet de var med ved projekteringen tilbage i1970´erne. De blev imidlertid sparet væk. I dag er behovet endnu større enddengang, og de manglende ramper udgør en daglig gene for såvel borgeresom erhvervsliv, ligesom det ud fra et miljømæssigt perspektiv er ganskeuhensigtsmæssigt. Bl.a. fordi mange er nødt til et køre en forholdsvis storomvej for at komme til Nivå. Dertil kommer en helt unødig trafikbelastning afde lokale veje, som ikke er dimensioneret til at fungere som erstatning forHelsingørmotorvejen. Som konsekvens heraf er der også flere trafikuheld endnødvendigt. Spørgsmålet aktualiseres yderligere af den igangværende ud-bygning af Nivå med mange nye boliger.
IsterødvejenVi ønsker ligeledes at forelægge udvalget spørgsmålet om Isterødvejen, derer en motortrafikvej med en årsdøgntrafik på ca. 13.000 køretøjer. Vejen erkommunal på trods af uomtvisteligt at være en hovedfærdselsåre, og denovergår da også til at være statsvej nord for Overdrevsvejen. Strækningenpå 10,2 km. går gennem tre kommuner. Strækningen er også forholdsvisfarlig med en del uheld, og Fredensborg Kommune har derfor afsat midler tilanlæggelse af en rundkørsel på et af de mest uheldsramte dele af stræknin-gen. Imidlertid finder vi stadig, at det grundlæggende ikke er rimeligt, at viskal finansiere en rundkørsel på en strækning, som ud fra alle rationelle kri-
Fredensborg Kommunes Rådhus • Egevangen 3B • 2980 KokkedalTelefon 7256 5000 • [email protected] • www.fredensborg.dk
terier burde have været statsvej fra første færd. Vi ønsker derfor, at vejenovergår til statsvej efter færdiggørelsen af rundkørslen, så den fremover bli-ver kategoriseret som andre tilsvarende veje.
Venlig hilsen
Thomas Lykke PedersenBorgmester
Thomas BakFormand for Trafiksikkerhedsudvalget
Side 2 af 2