Transportudvalget 2011-12
TRU Alm.del Bilag 135
Offentligt
1062215_0001.png
1062215_0002.png
PRESSEMEDDELELSE:
VALBY LOKALUDVALGValby Kulturhus, 1. salValgårdsvej 4-82500 Valbywww.valbylokaludvalg.kk.dk
Letbane gennem Valby vil dagligt lette livet for titu-sindvis af borgere i StorkøbenhavnValby Lokaludvalg har udarbejdet et forslag til en letbaneforbindelsegennem Valby, der dagligt vil give titusindvis af borgere i Storkøben-havn en direkte forbindelse mellem Indre By og Ring 3. Forslaget eren aktuel mulighed for at skabe en attraktiv kollektiv forbindelse påtværs af en kommende betalingsring.Kernen i Valby Lokaludvalgs forslag er at skabe en attraktiv forbindelsefra metro-cityringen gennem Carlsberg-området og Valby til HvidovreHospital og videre til Brøndby, hvor den kan kobles på letbanen langs Ring3. Det skaber en forbindelse, hvor passagerer fra omegnskommunerne hur-tigt og let kan passere en betalingsring og få forbindelse til metroringen, dergiver optimal adgang til det centrale København.For den vestlige del af Københavns kommune giver det direkte adgang tilområdets primære hospital i Hvidovre og til Brøndby Stadion. Og for bor-gerne i Valby betyder det en ideel betjening af udviklingsområdet på Carls-berg og Grønttorvet og en reduktion af den øgede trafikbelastning, som destore byudviklingsområder genererer. Letbaneplanen vil således give et kva-litetsløft til den overordnede kollektive trafikbetjening både for Københavnog for Hovedstadsområdet.Idéen understøttes af en analyse, udarbejdet af Atkins Danmark A/S somdokumenterer, at en letbaneforbindelse er en ideel løsning på en rækkevoksende trafikproblemer i Storkøbenhavn. Eksempelvis vil letbanen mar-kant reducere den forventede biltrafik fra den nye Carlsberg-bydel, der vilbestå af 6.000 nye beboere og 10.000 nye arbejdspladser. Bydelen forven-tes at generere 20.000 nye bilture i døgnet.Letbanen videreføres fra Valby Station til Hvidovre Hospital, der således fåret væsentligt trafikalt løft. Hvidovre Hospital betjener 460.000 borgere i densydlige del af hovedstaden, og er et af de hospitaler i Hovedstadsområdet,der skal udvides kraftigt i forbindelse med den nye sygehusreform.

23.12.2011

Valby Lokaludvalg er en uafhængig lokal forsamling, der er oprettet af KøbenhavnsKommune. Lokaludvalget fungerer som bindeled mellem københavnerne i bydelen ogpolitikerne på Københavns Rådhus.
Ifølge Michael Fjeldsøe, næstformand i Valby Lokaludvalg, giver analysenfra Atkins Danmark A/S positive svar på to meget væsentlige spørgsmål: Erder passagergrundlag og et perspektiv for byudvikling, der gør det menings-fyldt? Og kan det lade sig gøre?”For begge punkter er svaret et ubetingetja. Derfor er Valby Lokaludvalgs letbaneidé det bedste bud på løsningen afde trafikale udfordringer titusindvis af borgere i Storkøbenhavn står over-for”,udtaler han.Forslaget blev første gang præsenteret ved et velbesøgt offentligt møde påCarlsberg den 1. marts 2011. Siden er der indgået aftale om etableringen afen letbane i ring 3 og der ligger en regeringsbeslutning om etablering af enbetalingsring i Hovedstadsområdet. En letbane har et gunstigt tidsperspek-tiv og kunne stå klar når metroringen åbner.Kontakt:Michael FjeldsøeNæstformand, formand for plan- og trafikudvalgetValby LokaludvalgE: [email protected]T: 2214 4826Dorthe ErenUdvalgssekretærValby LokaludvalgE:[email protected]T: 3618 0190Læs mere om letbaneprojektet og download rapporten påhttp://www.valbylokaludvalg.kk.dk/temaer/trafik/letbane/
Side2 af 2