Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del Bilag 54
Offentligt
1036068_0001.png
1036068_0002.png
GymPoint henvender sig til den brede del af befolkningen og
GymPoint
Byrumsidræt
ikke kun til den mere kendte byrumsidræt som skateboard-,rulleskøjte-, footbag udøvere og lignende.
- sundhed for alle i den levende byKontakt:Rikke M. Krogh tlf.60 70 13 75Mail: [email protected]Mail: [email protected]
Sundhed
Moshe Moalem tlf.26 37 42 60Adr.: Dalgasgade 3, 29000 Aalborg,for alleDenmark

www.gympoint.dk

GymPointGymPoint er en oase fyldt med spændende redskaber, der er byggetmed materialer og en konstruktion, der kan klare al slags vejr. Voreskoncept er særdeles velegnet til placering i det offentlige rum, hvormennesker bevæger sig. Det være sig parker, langs havnefronter,skoler, institutioner, boligområder, langs stranden mv., dvs. at kunfantasien kan sætte grænsen for placeringen.
KropskulturUndersøgelser viser, at befolkningen i stigende grad efterspørgeroplevelsesrum som parker, gader og fællesarealer, der indbydertil idræt med fokus på sundhed og oplevelse. Byrumsidræt i formaf GymPoint giver byer og steder mulighed for at imødekommedenne nye bølge af kropskultur.Sundhed med udsigtKonceptet giver alle borgere mulighed for at dyrke motion i det fri.
Levende byrumGymPoint er med til at skabe et levende byrum og øger fokus påsundhed. Byrumsidræt i form af GymPointer et nyt og godt alternativ,når der skal skabes nye byrum, der bevæger sig på tværs af dettraditionelle. Ved at anlægge et GymPointskabes der et idrætsrum idet eksisterende bymiljø. Hermed integreres og forenes sundhed medhverdagsliv og byliv.ÆstetikUdover den funktionelle del af etableringen af GymPoint kan denneform for byrumsidræt samtidig fungere som skulpturelle oaser ibyrummet
Omgivelsernes betydning for at fremme fysisk aktivitetGymPoint konceptet tager udgangspunkt i undersøgelser, der viserat man ved at skabe de rigtige rammer i det offentlige rum kanforøge interessen for motion og socialt samvær.For eksempel viser diverse undersøgelser, at der er 43 % størrechance for 30 minutters daglig aktivitet, hvis man har adgang tilspændende og forskellige omgivelser.Sundhedsstyrelsen anbefaler minimum 30 minutters fysiskaktivitet dagligt for voksne og 60 minutter for børn.