Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del Bilag 435
Offentligt
1150452_0001.png
1150452_0002.png
PROGRAMKonferencemandag den17. september 2012på Radisson Blu Scandinavia Hotel i København
Samarbejdepå tværsHvad kan vi lære af de internationale erfaringermed nye tværsektorielle samarbejdsmodeller?Der er behov for nytænkning i opgaveløsningen i forhold til sårbare patientgrup-per, som er særligt afhængige af, at samarbejdet mellem kommune og region ervelfungerende. Det gælder eksempelvis ældre medicinske patienter, særligt ud-satte kronikere og personer med psykiske lidelser.I flere lande f.eks. England, Holland, Skotland, Sverige og Norge har man positiveresultater med integrerede behandlings- og plejetilbud. Det gælder både i forholdtil behandlingskvalitet, patientsikkerhed, patienttilfredshed og omkostningseffek-tivitet.Danske Regioner inviterer til konference om erfaringer med tværsektorielle samar-bejdsmodeller i udlandet. Konferencen vil have fokus på, hvad vi kan lære af erfa-ringerne fra andre lande. Og hvordan vi kan udvikle og implementere nye formerfor samarbejde mellem kommuner og regioner på sundhedsområdet i Danmark.Der vil være mulighed for simultantolkning af alle oplæg fra engelsk til dansk.
Tilmelding på Danske Regioners hjemmeside www.regioner.dkunder ”arrangementer”.Deltagergebyr: 800 kr.
SIOT(KO ERAPEUTGEN MMUNAOPTRÆN LING)PR ALMAKTIS ENTLÆ ERENGEDE
FY
ALKOMMUN LERHANDSAGSBEPÅRØRENDE
HSYG JEMME-EPLEJERSKE
HJEMMEH
JÆLPER
ANFÆLLES PLEEJERSKSYGEPL MENFRA AL SSIPRAK
RETSPECIALISEGBEHANDLIN
UDGÅENDE TEAMFRA SYGEHUSET
NDLER-ET BEHAINTEGRER EJETEAMOG PLPÅRØRENDESPECIAAMBU LLÆGER ILATORIET
GERSPECIALLÆSETFRA SYGEHU
Udgangspunkt i patienten:Målet med nye samarbejdsmodeller er at understøtte en bevægelse væk fra en situation, hvorpatienterne modtager en række enkeltstående tilbud fra mange forskellige fagpersoner og sektorer.Til en situation, hvor der er lagt en fælles plan for patienten, så tilbuddene passer sammen, og hvorder er taget højde for patientens egne ressourcer, herunder de pårørende.
Program for”Samarbejde på Tværs”12.00 - 12.30:Registrering og frokost.12.30 – 12.45:Velkomst og introduktionvedUlla Astman,formand for Danske Regionerssundhedsudvalg.12.45 - 13.15:Status for samarbejdet mellem regioner og kommuner i DanmarkvedAnneJastrup,sundhedsdirektør, Region Midtjylland.13.15- 14.15:Erfaringer med integrated care fra England nationalt og lokalt medTorbay som casevedPeter Thistlethwaite,konsulent og redaktør for Journal ofIntegrated Care.Peter har både arbejdet med implementeringen af og foretaget en evalueringaf projektet i Torbay, som er et af de integrated care initiativer i Europa, derindtil videre har vist de mest positive resultater.14.15- 14.30:14.30- 15.30:Kaffepause.Erfaringer fra Holland med stor skala integrated care projekter med fokuspå ældre medicinske patientervedSophia de Rooij,Head of the Departmentof Geriatrics, Academic Medical Centre Amsterdam.Sophia har været tilknyttet to storskala integrated care initiativer med fokus påsårbare ældre. Begge initiativer er karakteriseret ved at tage udgangspunkt i deældre og deres behov. Initiativerne har betydet en transformation i den mådepatienter, hospitaler, kommuner og almen praksis arbejder sammen på.15.30 – 16.15:Erfaringer fra Skotland og Norden med tværsektorielle samarbejdsmodel-lervedPeter Emmerich,Partner, Implement.16.15 – 17.00:Afsluttende debat: Hvad kan vi lære af de internationale erfaringer iDanmark – og hvad er vejen frem?medAllan Krasnik,professor, Institut forFolkesundhedsvidenskab,Per Busk,sundhedsdirektør, Region Syddanmark,Bente Ourø Rørth,vicedirektør, Hospitalerne i Nordsjælland, repræsentant fraalmen praksis og kommunal repræsentant.FÆLLES PLANRETSPECIALISENGBEHANDLI
NDLER-ET BEHAINTEGRER JETEAMOG PLEPÅRØRENDE