Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del Bilag 430
Offentligt
1150067_0001.png
1150067_0002.png
Til Sundheds og forebyggelsesudvalgetKan I, eller kan I finde ansvarlige politikere, som kan svare os på følgende spørgsmål:
Jeg har to diagnoser (på fysiske sygdomme), som jeg har fået af førende eksperter,speciallæger som har beskæftiget sig med disse sygdomme i en stor del af deres liv.
Mine to diagnoser på fysiske sygdomme findes i denne liste (citat):
Eksempler på betegnelser for funktionelle syndromer:Somatoform forstyrrelse (P75)Neurasteni (P78)Kronisk smertetilstand (A01)Kronisk træthedssyndrom/Chronic Fatigue Syndrome/postviralt træthedssyndrom /MyalgicEncephalomyelitis (A04)Colon irritable (D93)Syndrom X, “hjertesmerter” (K74)Fibromyalgi (L18)Kronisk whiplash/distorsio columnae cervicalis sequelae/Whiplash Associated Disorder (L83)Bækkenløsning (W99)El-overfølsomhedInfralyd overfølsomhedKemisk intolerans /duft- og lugtoverfølsomhed/ Multiple Chemical Sensitivity / Sick buildingsyndrome.
De her nævnte diagnoser findes på side 8 i et skrift: ”Funktionelle symptomer og lidelser” som erudgivet af Forskningsklinikken for de såkaldte funktionelle lidelser i Århus, ledet at psykiater PerFink.
http://www.dsam.dk/files/12/funktionelle_symptomer_og_lidelser.pdf
Hvorfor har Forskningsklinikken tilsyneladende RET til at konvertere mine diagnoser på WHOanerkendte fysiske sygdomme til psykiske / psykiatriske diagnoser?
Der er en stor forskel på at lide at fysiske sygdomme og psykiske sygdomme, og evt. behandlingburde være meget forskellig.
Jeg mener, atdenne praksis er et overgreb, og at det kan lede til forkert behandling.
Kan I oplyse mig om, om Forskningsklinikken har RET til at konvertere andre speciallægersdiagnoser på fysiske sygdomme til ’egne’ diagnoser, som er psykiske / psykiatriske?Og HVEM som har givet denne ret?
Det er er reelt juridisk problem, som jeg mener at have ret til at få et klart svar på.
Venlig hilsen Bente Stenfalk