Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del Bilag 356
Offentligt
1135383_0001.png
JDRF – Fonden fordiabetesforskningBorupvang 5 D-E2750 BallerupT 40 53 90 00E [email protected]www.jdrf.dk

PRESSEMEDDELELSE

Dato:

Til:

Fra:

Emne:

12. juni 2012RedaktionenJDRF – Fonden for diabetesforskningFinn Kristensen,[email protected],40 53 90 00

Stort gennembrud i diabetespatienters adgang til glukosesensorer

Region Hovedstaden har i en replik til JDRF – Fonden for diabetesforskning anerkendt at afholde udgiftentil behandling med glukosesensorer når anvendelsen er lægeligt begrundet.Mange tusinde mennesker i Danmark har diabetes og må flere gange om dagen stikke sig i fingeren forat måle blodsukker. Ny teknologi gør livet med diabetes lettere ved at erstatte de daglige fingerprikmed en sensor tilkoblet kroppen, der konstant aflæser og viser blodsukkerniveauet. Denne teknologi vil inær fremtid også udgøre en af hjørnestenene i en egentlig kunstig bugspytkirtel.

Bedre behandling til gavn for patienten og samfundsøkonomien

Studier dokumenterer god samfundsøkonomi i at benytte de nye teknologier i diabetesbehandlingenfordi det, på den lange bane, tjener sig rigeligt hjem i form af færre udgifter til de omkostningstungefølgesygdomme. Hertil kommer en helt uvurderlig forbedring i livskvaliteten blandt patienterne.Alligevel har diabetespatienter i Danmark været afskåret fra denne behandling selv om den har væretlægeligt begrundet.

Uklarhed om hvilken kasse der skal betale

I modsætning til det traditionelle udstyr til blodsukker, som betales af kommunerne, er glukosesensorerat betragte som et behandlingsredskab, og udgiften skal derfor afholdes af regionerne. Dette har skabtusikkerhed og uklarhed i lang tid, med det resultat at patienterne har fået afslag på denne behandling.

Gennembrud i Region Hovedstaden

”Men netop i dag har vi modtaget den glædelige meddelelse fra Region Hovedstaden at mananerkender at der er tale om en regional udgift”, siger Finn Kristensen fra JDRF. ”Det er en stor lettelse,og jeg er overbevist om at det vil danne præcedens i landets øvrige regioner, således atdiabetespatienter landet over kan få adgang til behandling med glukosesensor.” Anvendelsen skal værelægeligt begrundet, og alle hospitaler i Region Hovedstaden har fået besked om afgørelsen.

Ekstra information

D. 17. juni afholder JDRF – Fonden for diabetesforskning sin årlige Walk (www.jdrf.dk/walk) med start ogmål i Tøjhusmuseets gård. Walk’en sætter fokus på problemstillinger for diabetespatienter med taler ogpræsentationer lige før afgang. Der forventes mellem 500 og 1000 deltagere.
_______________________________________________________________Protektor: Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte