Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del Bilag 305
Offentligt
1113094_0001.png
1113094_0002.png
11-31-72-13-112.Godkendelse af bemærkninger til Rigsrevisionens beretning om sygehusbyggeriResuméMinisteriet for Sundhed og Forebyggelse har anmodet regionsrådet i Region Midtjyllandom at afgive eventuelle bemærkninger til Rigsrevisionens beretning om sygehusbyggeri-er fra december 2011. Bemærkningerne skal bruges til en ministerredegørelse til Stats-revisorerne om beretningen. Der vedlægges et udkast til høringssvar fra Region Midtjyl-land.
Forretningsudvalget indstiller,atvedlagte bemærkninger til Rigsrevisionens beretning om sygehusbyggerier god-kendes og sendes til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.
SagsfremstillingDet rådgivende udvalg vedrørende hospitalsområdet har på sit møde den 30. januar2012 overfor forretningsudvalget anbefalet den foreliggende indstilling.
Statsrevisorerne offentliggjorde den 14. december 2011 beretning nr. 3/2011 om syge-husbyggerier med endeligt tilsagn fra kvalitetsfonden. For Region Midtjyllands vedkom-mende omfatter beretningen undersøgelser af projekter på Det Nye Universitetshospital iAarhus (DNU) og Regionshospitalet Viborg.I henhold til § 18, stk. 2 i lov om revision af statens regnskaber skal ministeren afgiveen redegørelse til Statsrevisorerne for de foranstaltninger og overvejelser, som beretnin-gen har givet anledning til.Af § 18, stk. 3 i lov om revision af statens regnskaber fremgår det endvidere, at ministe-ren indhenter udtalelse fra regionsrådene. Ministerens kommentarer til regionsrådenesudtalelser indgår som en del af den endelige ministerredegørelse til Statsrevisorerne.Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har på den baggrund anmodet regionsrådet iRegion Midtjylland om regionens eventuelle bemærkninger til beretningen.Statsrevisorernes beretning samt et udkast til høringssvar til godkendelse er vedlagt.BeslutningIndstillingen blev vedtaget.Henning Gjellerod, Gert Schou, Laila Munk Sørensen, Poul Müller og Susanne Buch Niel-sen var forhindrede i at deltage i sagens behandling.
Regionsrådet
22. februar 2012
2BilagStatsrevisorernes beretning nr. 3-2011 om sygehusbyggerierBemærkninger fra Region Midtjylland til beretning om sygehusbyggerier inkl. bi-lag
Regionsrådet
22. februar 2012