Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del Bilag 292
Offentligt
1106932_0001.png
Medicinens rolle i forebyggelse og behandlingFaktaMyter
MulighederIndhold og emneAfgang med bus til første virksomhedsbesøgTema: Biologiske lægemidlerFremvisning af Biogen Idecs internationale produktionsfa-ciliteter og oplæg om:»Hvad er biologiske lægemidler, og hvordan virker dei kroppen?»Hvordan gribes forskning og udvikling an, og hvadkræves der?»Hvordan anvendes biologiske lægemidler i behand-lingen i dag?»Hvor er udviklingen på vej hen? Hvilke mulighederser industrien?Afgang med bus til andet virksomhedsbesøgTema: Lægemidler i forebyggelsen af kroniske sygdom-me og følgesygdommeFrokost og oplæg om:»Hvordan anvendes lægemidler i forebyggelsen afkroniske sygdomme og følgesygdomme i dag?»Hvordan kan vi opnå større effektivitet ved brugen aflægemidler i forebyggelsen af kroniske sygdommeog følgesygdomme? Eksempler på offentlig-privatesamarbejdsprojekter om at skabe bedre kvalitet i denkliniske praksis.Afgang med bus til tredje og sidste virksomhedsbesøgTema: Lægemidler i behandlingen af psykiske lidelserFremvisning af H. Lundbecks forskningsfaciliteter ogoplæg om:»Hvordan anvendes psykofarmaka i forebyggelsen ogbehandlingen af psykiske lidelser i dag?»Hvordan kan vi forbedre behandlingen til fordel forpatienterne og samfundet?»Hvor er udviklingen på vej hen? Hvad er industriensforventninger til fremtidens medicinske behandling afpsykiske lidelser?Forventet ankomst til Christiansborgkl. 13.30
Program for Lægemiddelindustriforeningens informationstur for sundhedspolitikere
Tid og stedKl. 8.30:Afgang fra ChristiansborgKl. 9.15:Ankomst til Biogen Idec i HillerødBiogen Idec beskæftiger sig med biologiske produkter tilbehandling af sygdomme inden for neurologi - fx sklerose- og immunologi. Virksomheden har hovedkontor i USAog omsatte på verdensplan for 26,6 mia. kr. i 2010.Virksomhedens første internationale produktionssted blevetableret i Hillerød, Danmark, i 2005, hvor ca. 350 medar-bejdere er beskæftiget.
Kl. 10.15:Afgang fra Biogen Idec i HillerødKl. 10.45:Ankomst til Pfizer Danmark i BallerupPfizer Inc beskæftiger sig med lægemidler til behandlingaf en bred vifte af sygdomme, herunder hjerte-kar-syg-domme, lungesygdomme og psykiske lidelser.Virksomheden har hovedkontor i USA og omsatte påverdensplan for 283 mia. kr. i 2008. Pfizer Danmark blevetableret i 1956 og har i dag ca. 160 medarbejdere.
Kl. 11.45:Afgang fra Pfizer Danmark i BallerupKl. 12.00:Ankomst til H. Lundbeck A/S i ValbyH. Lundbeck A/S beskæftiger sig med lægemidler tilbehandling af sygdomme i centralnervesystemet som fxskizofreni, depression og Alzheimers.Virksomheden er danskejet og har hovedkontor i Valby,Danmark, hvor ca. 2.000 medarbejdere er beskæftiget.Virksomheden omsatte på verdensplan for 16 mia. i 2011.
Kl. 13.00:Afgang fra H. Lundbeck A/S til Christiansborg