Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del Bilag 234
Offentligt
1089191_0001.png
1089191_0002.png
1089191_0003.png

Fra:

Christopher Frigaard [mailto:[email protected]]

Sendt:

5. marts 2012 21:54

Til:

Folketingets Oplysning

Emne:

Opfølgning og præcisering af brev til Sundhedsudvalget.

Kære Sundhedsudvalg.

Jeg tror, at det er vigtigt at præcisere naturen af og sammenhængene i det brevsom jeg tidligere sendte. Forsknings enheden under ledelse af Per Fink operere med og anvender efter voresopfattelse i bedste fald udbredte læge faglige myter og hypoteser. Det er grundlæggende myter som defleste af os er opdraget til at tage for gode vare, og som vi bruger som reference når vi skal forholde os tilog forstå sygdom såvel som helbredelse. Det er tale om helt grundlæggende myter og misforståelser, hvilketvi med afsæt i understående vil forsøge at klar gøre for sundhedsudvalget. Følgende er skrevet af Regionmidt Jylland :

Århus-læger modtog for nylig en international pris for at have udviklet det bedste

uddannelsesprogram inden for det psykosomatiske område. Programmet kan være med til at

sikre at patienter med funktionelle (psykosomatiske) lidelser får en bedre behandling :

Funktionelle lidelser er tilstande, hvor patienten er plaget af fysiske symptomer, uden at lægen kan notere,en kendt medicinsk eller kirurgisk sygdom. Det drejer sig også om sygdomme som kronisk træthedssyndromfibromyalgi, duftoverfølsomhed og diverse smertetilstande.Vi beder sundhedsudvalget bemærke hvordan region midt Jylland beskriver TERM modellens opfattelse afhvad "Funktionelle lidelser" er. Det er afgørende her at skrue tempo ned og rent faktisk se og forstå hvaddet er der skrives. Der skrives at funktionelle lidelser er kendetegnet ved, at lægen ikke kan notere en kendtmedicinsk årsag til tilstanden, symptomerne, sygdommen.Her er vi nød til at skrue tempoet endnu mere ned, for ikke at blive at revet med af udbredte i befolkningenaccepterede fejl opfattelser og misforståelser.For hvad betyder medicinsk ? Ordet medicin kommer af græsk og betyder "Kunsten at helbrede, at læge, athele ". Tag næsten en hvilket som helst traditionel læge ordineret medicin og man vil se, at det vores lægeordinerede medicin gør er : At symptom manipulere. At dæmpe og eller undertrykke kroppens symptomer,således at borgeren mærker så lidt til dem som muligt. Det er mere undtagelsen end reglen, at lægeordineret medicin egentlig helbreder. Derfor er læge ordineret medicin forbundet med bi virkninger, bivirkninger som svinger fra tilsyneladende forbigående symptomer, til vedvarende, skadelige og farlige bivirkninger. Dette er en stram del af industriens plan ift maksimal indtjening og profit. Sådan er det bare.
Traditionel læge ordineret medicin er således i ordets egentlig betydning ikke medicin, men noget andet. Etkarakteristisk træk ved læge ordineret medicin er, at det er kunstigt/kemisk manipuleret, opfundet ogfremstillet. Menneske kroppen er en ORGANISME og som sådan er ALT hvad der foregår i den ORGANISKbetinget og fungerende.I Term modellen skriver man også at "Funktionelle lidelse er karakteristiske ved fravær af organiske fund".Vi har lige fastslået, at medicin som vi kender det ikke er organisk i sin opbygning og funktion ikke sandt ?Således burde det være til at se og forstå, at den grundlæggende tilgang til sygdom/lidelser, behandling oghelbredelse som vort sundhedssystem i dag står for, er baseret på en "Uorganisk" tilgang til atidentificere/diagnosticere og arbejde med organisk betingede lidelser og sygdomme. Dette mener vi ganskeenkelt forklare den manglende evne til at identificere, behandle og eller helbrede de funktionelle lidelserbredt set.
Når Per Fink hævder, at de patienter han modtager ER blevet grundigt udredt i det etableredesundhedssystem, ja så antager han at man med en uorganisk tilgang, mål og metoder overhovedet kanudrede ORGANISK betingede tilstande og sygdomme. Det kan man naturligvis ikke, hvilket de dystrestatistikker da også entydigt indikere. Blot bliver man i sundhedssystemet stædig ved med at forfølge dennevoldsomt udgifts tunge vej. En vej som udover at koste vort samfund 100 milliarder kroner årligt, sender1000vis af borgere ud i elendighed, ensomhed, sygdom og død.
Alligevel afviser den etablerede offentlige læge stand den overvældende internationale forskning, erfaring,viden og teknologi som i dag er gjort, gøres og findes i det private læge felt og høj teknologiske laboratorierrundt omkring i verden. Erfaring, viden, teknologi og behandlinger som netop virker afklarende, effektivtbehandlende og eller helbredende, fordi den som udgangspunkt tager afsæt i kroppen som organisme, somværende ORGANISK.Alle offentlige tilgængelige statistikker viser " At systemet ikke virker" efter hensigten at forebygge oghelbrede. Hvis sundheds udvalget mener det alvorligt, og oprigtigt ønsker at befolkningen får et moderne ogevidens baseret sundhedsvæsen, ja så findes der i dag en række forskere og læger i DK som både kan oggerne vil være med til at udvikle dette. Gerne vil være med til at oprette og drive en ny offentligt finansieretenhed til forskning og behandling af funktionelle lidelser. Sådan at vi kan få reelle og funktionelle løsningerpå disse store samfunds udfordringer.Disse læger er : Tidligere overlæge ved Odense universitets hospital Henrik Isager, special læge i almmedicin Åge Winter, Special læge i alm medicin Niels Hertz, special læge i alm medicin Claus Hancke,Immunolog Anders Høj, Chef læge ved Århus holitiske hospital Dr Kyle, Læge og sundheds konsulentCarsten Vagn Hansen.Fælles for disse fagligt progressive læger er at de arbejder i det private felt. Læge faget er et betændt miljøi den forstand, at der er megen nidkær konkurrence og følelsesmæssig baseret stolthed og dogmer. Det erikke blandt vores offentlige ansatte læger vi skal finde hovederne til at drive en sådan ny enhed. Deoffentligt ansatte læger er jo netop en del af det system og derfor en væsentlig del af den kultur, somstædigt vedbliver med, at drive læge virksomhed med afsæt i medicinal industriens uorganiske mål ogmetoder.
300.000 med ”U forklarlige” funktionelle lidelser er et problem på mange planer. Men de er hverkenhysteriske, hypokondere eller på anden måde psykiatriske emner. De er derimod en bio LOGISK udfordringog en ressource. En udfordring og en ressource ift at udvikle ny og banebrydende viden og metoder til gavnfor folkesundheden til gavn for Læge videnskaben i bredeste forstand. Husk på den der helbreder har ret,den der symptom behandler magter ikke at helbrede.Vi håber således, at sundheds udvalget kan se og forstå vigtigheden af at præcisere disse almentvedtagende begreber og opfattelser. Per Finks hidtidige succes med at få offentlige midler, hviler efter voresopfattelse på hans evne til at systematisere og intellektualisere, almindelige og i befolkningen udbredte
myter og misforståelser. At ordinere psyko aktiv medicin i forsøget på at behandle fysiske lidelser er ikkealene misforstået, det er også direkte farligt og sørgeligt. Psykiatrien får tilført en masse nye patienter, meningen bliver dokumenterbart raske, tvært imod vil man hvis man oprigtigt og uafhængig af egen interesserfulgte disse patienter kunne konstatere, at de får det være og være....ikke bedre og bedre. Af den simple ogåbenlyse grund at "Man ikke kan kurere organiske lidelser med uorganiske metoder". Det har aldrig kunnetlade sig gøre og det kommer aldrig til at kunne lade sig gøre, man kan godt manipulere med naturen, medorganismer, men man kan ikke diskutere med naturen og man kan heller ikke helbrede naturen med midlernaturen ikke kender.Ja men siger Per Fink vedkommende er jo ked af det og deprimeret ( som undskyldning for at gi psyko kemi). Nårh jo men at være deprimeret over langvarig smerte og ubehag er naturligt, og megen internationalforskning har da også bevist og dokumenteret, at næringsstof ubalancer og underskud i sig selv forårsagerdepression. Således er Per Finks TERM model i bedste fald en forlængelse af en fattig og tragisk politik ogstrategi som medicinal industrien er særdeles tilfredse med. Er vi som samfund tilfredse ?
Med venlig hilsen Christopher Frigaard og borgergruppen ”Menneskesynet bag TERM og lægekonsulenternesrolle”