Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12
SUU Alm.del Bilag 147
Offentligt
1063552_0001.png
1063552_0002.png
1063552_0003.png
Dragør den 5.januar 2012Venligst uddel til samtlige medlemmer at Sundheds- og Forebyggelsesudvalget
Kære Ole Nikolaj Toft, journalist Altinget.Du har skrevet et par artikler på Altinget, omhandlende Øfeldt Centrene: "Dybundren oversærstatus til privat rygcenter"og "Øfeldtsmetoder skal dokumenteres"december2011.Tak, for det.Det er altid befordrende for os svært ramte patienter at få spalteplads i pressen.For det er vel os, der er de oprindelige hovedpersoner i artiklen, hvor vi føler på eget livkonsekvensenaf, hvad både lovgivere og meningsdannere har af mening i det offentlige rum.I min egenskab af talsmand for samtlige Øfeldtpatienter har jeg dog et paralvorligekommentarer til, hvad der bliver påstået i dine 2 artikler.Grundproblematikken var de forhindringer, en del af mine medpatienter løb ind i, da ØfeldtCentrene ved en fejl blev overflyttet fra regionerne til kommunerne. Hvor kommunerne fandtet hul i lovgivningen og villetvingeØfeldt-patienterne til kommunernes holdtræning. Dakommunerneikkekunne bestemme, hvor patienter skulle modtage den livsnødvendigebehandling, men derimod kunne kommunernetvingede allersvageste patienter tilbage tilkommunal holdtræning ved at nægte demtransportentil Øfeldt Centrene. Helt lovligt.Derfor var der fremsynede folketingsmedlemmer der ville løse dette alvorlige problem ved atfremsætte L46
http://www.ft.dk/samling/20101/lovforslag/L46/index.htmder skulle sikre lægehenvistepatienter retten til at modtage den højt specialiserede behandling ved Øfeldt Centrene.Samtidig med at de allersvageste sikres transport dertil.
Bemærkelsesværdigt, at ingen overhovedet interesserede sig for netop L46, som beviseligt ikke blev "lusketind ad bagdøre", men tværtimod gjorde sig bemærket ved, at L46 var årsag til, at det blev et lovforslag, dervil gå ind i Danmarkshistorien med flest bilag:
http://www.ft.dk/samling/20101/lovforslag/L46/bilag.htm#doksom jeg vil anbefale dig atscanne igennem.Samtidig med at den daværende regering kom i mindretal, her finder vi muligvis årsagentil, at pressen ikke kendte så meget til L46?
Først da L48 skulle debatteres, skal jeg love for, at mange stod i kø for at fremkomme med deres mening.Nogle af disse direkte i modstrid med kendsgerningerne.Her bemærker jeg, at Sundhedsstyrelsen, v/Anna Murphy, på en raffineret måde, får indflettet ordet"kvaksalveri", som jo helt naturligt får uvidende læsere til at tænke negativt om den behandling, dermodtages ved Øfeldt Centrene.
Her kan jeg garantere dig for, at du vil være den første, sammen med Sundhedsstyrelsen, der ville få beskedfra mig, hvis der foregik kvaksalveri i behandlingen ved Øfeldt Centrene, imod Danmarks sværest ramte
patienter. Som i de fleste tilfælde eropgivetaf det etablerede hospitalssystem, herunder fysioterapi. Læsvenligst min lille historik (nederst).Videre hæfter jeg mig ved udtalelser fra unavngivne embedsmænd: citat "Ogder er ingendokumentation for, at de regionale og kommunale ikke kan det samme"citat slut. Kedeligt atembedsmænd kan komme med så ukorrekte udtalelser, og uden at lægge navn til.Igen udtalelser som kommer fra embedsmænd, der ikke har den fjerneste viden om, hvad de udtaler sig om,endsige gider at undersøge. Og jeg undrer mig i øvrigt over, at de nævnte embedsmænd i din artikeludtrykker kritisk modvilje imod Folketingets vedtagelse af L46, da det vel i princippet ikke erembedsmændenes opgave at lovgive, men blot at sørge for at lovgivningen bliver ført ud i livet?Bemærk venligst min fremprovokation af fakta - tidligere sundhedsminister Bertel Haarder måtte til sidsterkende, at hverken Sundhedsstyrelsen eller ministeriet kunne fremkomme med dokumentation for, at densamme behandling kunne modtages andre steder end hos Øfeldt Centrene.
http://www.ft.dk/samling/20101/lovforslag/l46/bilag/75/951832.pdfhttp://www.ft.dk/samling/20101/lovforslag/l46/spm/3/951851.pdfMan mangler dokumentation?Læs og se, hvad der skrives og vises her:
Fordi jeg blev ved med kræve svar på hvor og hvem, der kan give den samme højt specialiserede behandlingi Danmark. Hvis vi patienter kunne få den behandling andre steder, ville det jo ikke være nødvendigt, at derfra hele landet valfartes patienter til Øfeldt Centrene:
http://ofeldt.dk/index.php?id=87KONKLUSION på L46 samt L48.
Et skridt frem og 2 tilbage!Da der i skrivende stund stadig findes patienter, grundet fortolkning, der ikkekan modtage den højt specialiserede behandling ved Øfeldt Centrene til gavn for samfundet,arbejdsmarkedet, økonomi samt patienter, med svære rygskader, der ikke nævnes i diagnoselisten.Trodsdokumentation for at behandlingen hos Øfeldt Centrene kunne forbedre deres livssituation.
Om der kommer en 3die artikel fra din hånd af, kan heldigvis kun du beslutte. Men hvis, så skal du vide, atjeg, som talsmand har beføjelser til at invitere, hvem jeg har lyst til og på hvilket tidspunkt af døgnet.Journalister, sundhedspersonale, gæster og alle der kunne have interesse i at se med egne øjne, hvilkenbehandling vi patienter modtager på Øfeldt Centrene.
Først dér forstår man og efter min mening har tilladelse til at udtale sig.
Jeg inviterer dig hermed til at overvære eksempelvis min behandling, som jeg har modtaget gennem nogleår. Du skal ikke have tilladelse, du skal ikke stå til regnskab eller foretage dig andet end at nyde turen. Jegkunne komme og hente dig ved Folketinget, hvor vi kører til Karlslunde, og jeg afleverer dig igen ca. 2 timersenere i Folketinget. Ingen betingelser fra min side.
Håber du vil tage imod tilbuddet.Lad mig høre nærmere.
Mange hilsner
Peter Hansen
http://ofeldt.dk/index.php?id=108
Patienttalsmand Øfeldt CentreneNdr.Kinkelgade 17 M2791 Dragør
For god ordens skyld har jeg valgt at sende kopi af denne mail til Folketingets Sundhedsudvalg.PS.: Som du kan se af nedestående, var jeg på egen foranledning, som borger og ikke talsmand, til mødemed regionernes formand Bent Hansen, hvor jeg fik præcis 19 min. til fremføring af mit ærinde. Den 18.december 2007
Her var Bent Hansens tilbagemelding til mig, at regionerne var bevidst om Øfeldt Centrenes indsats ogresultater. Derved skulle jeg ikke være bekymret for fremtiden desangående.
Det svarer vel ikke overens med regionernes høringssvar til L48. Blot tillader jeg mig at stille spørgsmålet:
Er det politikerne eller embedsmændene, der bestemmer her til lands?
Bilag:Kære Peter Hansen
Bent Hansen har bedt om at få flyttet jeres møde. Kan du komme den 18. december kl. 14 istedet for?
Med venlig hilsenLisbeth Simper ElmstrømKonsulentKontoret for SundhedspolitikDanske RegionerDampfærgevej 222100 København Ø
T35 29 81 89F35 29 83 37E[email protected]