Socialudvalget 2011-12
SOU Alm.del Bilag 414
Offentligt
1155619_0001.png
1155619_0002.png
1155619_0003.png

Fra:

one.com webmail [mailto:[email protected]]

Sendt:

11. september 2012 10:54

Til:

Socialudvalget

Emne:

høring retssikkerhed etc
-Helge BülowTjærebyvej 154690 Haslev
40509512
I forbindelse høring 20. sept. 2012 - retssikkerhed & socialt bedrageri, er derdateret 19. juli 2012, fremsendt til socialudvalget, et responsum. Miterfaringsområde er i mellemtiden blevet væsentlig udvidet, derfor denne mailtil supplement.Det er indlysende, at det fremsendte ikke er med henblik på intervention i enenkelt-sag, men til belysning af de ved høringen rejste emner.Indledningsvis vil jeg definere:1) retssikkerhed som værende "systemet vs. borger", idet udtrykket kun givermening med borgers retssikkerhed.2) socialt bedrageri, her er det sædvane at tænke "borger laver socialtbedrageri". Det kan her nævnes, at juridisk set, er det også socialt bedragerinår "systemet snyder" borger. Det vil jeg betegne "omvendt socialt bedrageri".Når jeg i dette responsum nævner den sag som jeg (og min ægtefælle) stårmidt i, er det med henblik på at benytte erfaringsgrundlaget til at belysegenerelt overfor udvalget.Overordnet set, er den væsentligste mangel i retssikkerheden, at der ikke ernogen form for konsekvens, når myndigheder bryder regelsæt. Det har imit/vores tilfælde vist at borger er retsløse, medmindre der benyttes uønskedemidler som er hinsides normalt demokrati.I kommunalt budget er beskrevet: det skal reduceres i både sygedagpenge ogførtidspension, det er en klar ordre til lederniveau. Det bevirkede at jobcenterfiflede med fortolkning af lov om sygedagpenge § 21 "hvis og sålænge" ogstoppede udbetaling af sygedagpenge i sag med anerkendt arbejdsskade. Medmeget store vanskelligheder blev der etableret retssag med forlig (enestemulighed for i DK at opnå fri proces). Ved forliget blev der aftalt genoptagelseaf udbetaling. Forliget blev brudt af kommunen - omgående -. Der bleviværksat ny retssag til opfyldelse af det indgåede forlig. Der blev nægtet friproces, uagtet menneskeret konvention. Det er i praksis næsten umuligt sommindrebemidlet at opnå advokatbistand i sag af denne art. Har haft 7advokater der er sprunget fra, årsag er for lille indtægt for advokaten i forholdtil modpartens resourcer. Ved den nævnte retssag forlangte advokat udbetalt18.750 kr. aconto dagen før retsmøde. Det var ikke muligt at betale dettebeløb som følge af den kommunale "udsultning" og det fremgår afsociallovgivning at det er kommunal pligt at betale, hvilket spørgsmål er rejsttidligere, men aldrig besvaret. Dommer meddelte advokatpålæg, hvilket ikke
kunne løftes og afviste sagen (uagtet sagsøger meddelte konventions-overtrædelse), med tildeling af stort salær til sagsøgte.Statsforvaltningen overså/misfortolkede lov om sygedagpenge og Ankestyrelsenægtede sagsbehandling (rette fortolkning fremgår af Ankestyrelsens egnepublikationer). Det blev indbragt for Domstolen i Strasbourg 5. juli 2011, derendnu ikke har svaret.Der blev indgivet politianmeldelse maj 2012, men politiet nægtedesagsbehandling. Det blev indgivet til Statsadvokaten som ikke reagerede før viltilskrev Rigsadvokaten med kopi til kommunen, hvor vi rejste det retoriskespørgsmål: "er det ikke muligt at få myndighederne til at reagere medmindreder (uønsket) laves en "dansk Breivik" ??Så kom politiet igang og jeg blev anholdt og sigtet. Blev indsat i politietsligkiste / detention der iøvrigt overtræder bygningsreglementet. Havdelægeattest på klaustrofobi, men blev nægtet læge-tilsyn.Da jeg har dårligt hjerte, var det meget tæt på at gå helt galt og uden nogenform for visuel kontrol med rummet ville hjerteanfald ikke være opdaget i tide.Dagen efter fik politiet lov til at ransage min ejendom, men de beslaglagdebåde min datters og min computer (under protest). Min datters bruges iforbindelse med elevplads og på min compouter står samtlige dokumentervedrørende tvisten med myndighederne. Vi er således afskåret fra forsvaroverfor myndighedernes magtmisbrug, ligesom det forstyrrer min dattersuddannelse.Det havde dog den virkning, at Statsadvokaten blev aktiveret (sag: sa3-20012-49-0152).I forbindelse med standsning af sygedagpenge under påstand om "nægtetlægeundersøgelse", begærede kommunen foretaget en lægeundersøgelse hosfader til kommunens arbejdsmarkedschef. Denne undersøgelse var såvoldsom, at efterfølgende operation i skulder blev fornøden. Det har væretindbragt for Ankestyrelsen, med anmodning om at det forelæggesRetslægerådet. Det har ikke været muligt at aktivere Ankestyrelsen.Ovennævnte beskrivelse udviser at der er store mangler i borgersretssikkerhed.Forslag:1) lovgivning skal udvise konsekvens for myndigheder ved overtrædelse.2) lovgivning omkring advokatpålæg, skal udvise hvilke undtagelser derforekommer.3) Der bør forefindes instans til at hjælpe borgere der kommer i klemme isystemet. f.eks i lighed med Kammeradvokaten, eller som sektion underOmbudsmanden, hertil bemærkes at der skal foreligge mulighed for at kritiseredomstolene, hvilket ikke er tilladt Ombudsmanden.4) Ankestyrelsens regler for intervention bør efterses/revideres.5) regler for bevilling af fri proces ved civil-/procesbevillingsnævn børrevideres.6) indbringelse for Retslægerådet bør udvides med "special-tilfælde".
7) udlevering af computer/beslaglagt skal ske omgående, eventuelt / omfornødent kan kopieres.------------------For god ordens skyld burde der rejses spørgsmål til Justitsminister omkring dether fremførte, til kontrol af mit udsagn.Dersom udvalget skulle ønske det, stiller jeg mig gerne til rådighed meduddybning. Det kan oplyses at jeg er pensioneret ingeniør med mange årsjuridisk erfaring, hvor jeg har hjulpet både ansatte og nærtstående.Yderligere bemærkes at hele denne kontrovers er opstået som forsvar forægtefælle der har sag liggende i indfødsretudvalget om dansk statsborgerskabefter at have boet i Danmark 24 år og med en arbejdsskade opstået underansættelse i kriminalforsorgen.mvh Helge Bülow ingeniør emeritus.