Socialudvalget 2011-12
SOU Alm.del Bilag 155
Offentligt
1070539_0001.png
1070539_0002.png
1070539_0003.png
1070539_0004.png
1070539_0005.png
Socialområdet voksenKanalstræde 24300 Holbæk
Holbæk Kommunes opfølgning på KL-rapport om Skarridsø-hjemmetTil:Fra:Emne:Dato:Cc:Sagsnr:Holbæk Kommune bad i august KL undersøge de påstande, der blev fremsat i Ekstrabladet isamme måned om Skarridsøhjemmet. KL har nu udarbejdet en rapport, der er fremsendt til mini-steriet 23/11-11. Rapporten gennemgår de omsorgsmæssige, administrative, ledelsesmæssige ogpersonalemæssige forhold på stedet og konkluderer, at der ikke er grund til at kritisere medarbej-dere eller ledelsen på Skarridsøhjemmet eller Holbæk Kommune. Samtidig understreger rappor-ten, at Ekstra Bladets beskrivelser i flere tilfælde er ”stærkt misvisende” og ”en grov fordrejning afde faktiske forhold for beboerne”.KLs rapport, at rummer en række anbefalinger, som gennemgåes i det følgende.

Værdier, målsætninger og organisation

Konsulenterne skriver:
SocialministerietJan Christensen, SocialchefRedegørelse vedr KL’s rapport om Skarridsøhjemmet23. december 2011Kenn Thomsen, Hans Søie, Søren Kjærsgaard, Claus Westergaard, KirstenKemp
Kommunens opfølgning:Bo og servicecenterLokalt på Skarridsøhjemmet vil der i løbet af første halvdel af 2012 blive iværksat arbejde medværdigrundlag. Arbejdet vil tage udgangspunkt i det arbejde der allerede er påbegyndt i 2009. Det-te vil foregå i samarbejde med arbejdsmiljøafdelingen i Holbæk kommune.
Socialområdet voksenKanalstræde 24300 Holbæk

Dokumentation

Konsulenterne skriver:
Kommunens opfølgning:Der var – inden Ekstrabladets artikler – igangsat en proces, der munder ud i et udbud om en digitalunderstøttelse af hele socialområdet, såvel myndigheds- som udførerfunktioner. Bo og Servicecen-ter er en del af denne proces, og det forventes, at kommunen kan leve op til tilsynets og konsulen-ternes anbefalinger i løbet af 2012.I ventetiden frem mod elektronisk jouranlsystem er det besluttet at indføre nyt papirbaseret system,der sikrer systematisk og overskuelig registrering af både personlig, økonomisk og helbredsmæs-sig karakter. Der er således lavet ens skabeloner til indhold til samtlige bosteder i organisationen.Systemet er præsenteret for medarbejderne og vil være implementeret i løbet af januar 2012.
Socialområdet voksenKanalstræde 24300 Holbæk

Medicinhåndtering

Konsulenterne skriver:
Kommunens opfølgning:Der vil blive udarbejdet vejledning til notatpraksis vedr. utilsigtede hændelser. Det er ligeledes be-sluttet at eget tilsyn kommer i alle enheder vedr. information og vejledning i forhold til dette.Der vil blive indarbejdet medicininstruks på skrift, der udleveres til nye medarbejdere sammen medregler for magtanvendelse, der allerede nu udleveres og indeholder kvittering for gennemlæsning.Ligeledes vil vi indføre kvittering for gennemlæsning af vejledning vedr. medicingivning og utilsig-tede hændelser i forbindelse med dette.
Socialområdet voksenKanalstræde 24300 Holbæk

Kost og forplejning

Konsulenterne anbefaler:
Kommunens opfølgning:Der er igangsat et samarbejde med ældreområdet i kommunen, så maden i løbet af 2012 forven-tes tilberedt at kostfagligt uddannet personale.

Rygning

Konsulenterne anbefaler:
Kommunens opfølgning:Anbefalingen er allerede indarbejdet i procedurerne i Bo og Servicecenter. Kommunens generellerygepolitik revideres derudover i HovedMEDUdvalget i første kvartal 2012.
Socialområdet voksenKanalstræde 24300 Holbæk

Nattevagten

Konsulentens anbefaling:
Kommunens opfølgning:Der indarbejdes i den enkelte gruppe udførlig instruks vedr. den enkelte borger. Instruks samles tilnattevagter i mappe. Instruks gennemgås som punkt ved gruppemøderne, hvor det faste persona-le gennemgår og sikre at de altid er opdateret. Der udarbejdes plan for det overlap, der dagligtfinder sted mellem nattevagt og personale. Der overlappes både morgen og aften. Der planlæggesregelmæssige møder mellem nattevagter og leder.