Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del Bilag 47
Offentligt
1040488_0001.png
1040488_0002.png

Skatteudvalget

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer14. november 2011

Vedr. ECOFIN-rådsmødet onsdag den 30. november 2011

Næste ECOFIN-rådsmøde afholdes onsdag den 30. november 2011.Økonomi- og Indenrigsministeriet har oplyst, at følgende punkter med rele-vans for Skatteudvalget er på dagsordenenfor ECOFIN den 30. november
2011:Adfærdskodeksen for erhvervsbeskatningForberedelsen af Det Europæiske Råd (DER)den 9. december 2011(evt. med interesse for Skatteudvalget).
For så vidt angår sagen om adfærdskodeksen for erhvervsbeskatning, oply-serØkonomi- og Indenrigsministeriet, atadfærdskodeksgruppen hvert halveår fremsender en rapport til ECOFIN om status for EU-landenes overholdelseaf kodeksen. ECOFIN ventes den 30. november at tage rapporten til efterret-ning uden substansdrøftelse. Punktet er på ECOFIN's dagsorden hvert halveår og er tidligere blevet lavet om til et A-punkt umiddelbart inden ECOFIN (A-punkter er sager på Rådets dagsorden, hvor der på forhånd er opnået politiskenighed, eller det krævede flertal er i hus).For så vidt angår forberedelsen af DER den 9. december 2011 oplyserØko-nomi- og Indenrigsministeriet, atdrøftelsen af forberedelsen af DER muligvisvil omfatte spørgsmål om koordinering af skattepolitik som et element afkonkurrenceevnepagten. Dette punkt kan således muligvis også have rele-vans for Skatteudvalget, selv om skattespørgsmål kun ventes at udgøre enmindre del af den samlede DER forberedelse.
1/2
Økonomi- og Indenrigsministeriet har oplyst, at de på den baggrund vurderer,at der ikke er grundlag for et forudgående samråd om ECOFIN-rådsmødet,men anbefaler en skriftlig redegørelse.Udvalgets formand er indforstået med en skriftlig redegørelse, og der vil påden baggrund ikke blive holdt samråd, med mindre et medlem af udvalgetanmoder om, at der indkaldes til samråd. I givet fald bedes man kontakteudvalgssekretariatet snarest mulig og senest torsdag den 17. november 2011kl. 10.00.ECOFIN-rådsmødet er til behandling på Europaudvalgets møde fredag den25. november 2011 kl. 11.00. Hvis der er medlemmer af Skatteudvalget, derønsker at deltage i Europaudvalgets møde under ECOFIN-rådspunktet bedesI kontakte mig eller Europaudvalgets sekretariat.
Med venlig hilsen
Liza Christensen,udvalgssekretær
2/2