Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del Bilag 321
Offentligt
1144129_0001.png
1144129_0002.png
Note:Henvendelsen er anonymiseret. Afsender er sekretariatet bekendt.Der henvises til tidligere henvendelser omdelt på SAU alm. del – bilag 211, 233 og 300.
Skatteminister Thor Möger PedersenSkatteministerietNicolai Eigtvedsgade 281402 København K
10. juli 2012

Pensionisters ret til fri bevægelighed i EU, manglende dobbeltbeskatningsaftale DK-FR

Tak for Deres besvarelse af 6. juli 2012 af vores af brev af 27. juni 2012.Besvarelsen giver anledning til følgende kommentarer og spørgsmål:Skatteministeren har oplyst:at ministeren er enig i den linje, som blev lagt af den tidligere regeringat ministeren ønsker, at der bliver indgået en ny dobbeltbeskatningsaftaleat nye aftaler skal have regler om beskatning af pension, der er mere afbalancerede end deopsagte aftalerat man kunne overveje, om overgangsreglen burde udvides, så personer, som i fremtidenflytter til Frankrig, også blev fritaget for dansk beskatning eller fik nedsættelse af dansk be-skatningat ministeren ikke ønsker en overgangsregel af permanent karakter på grund af landets nu-værende økonomiske situationat man ikke er stavnsbundet til Danmark i forhold til at flytte til Frankrigat man i stedet kan flytte til for eksempel Spanien
Skatteministerens oplysninger er modsætningsfyldte, og det er svært at forstå, hvad ministerenegentlig mener.Den tidligere regering opsagde dobbeltbeskatningsaftalen og forsikrede, at ingen ville komme til atbetale mere i skat end det beløb, man skulle betale til Danmark. Denne forsikring holder ikke, da defranske myndigheder ikke har en regel om, at personer i Frankrig med dansk indkomst kan få denfranske skat nedsat med det beløb, de betaler i dansk skat af samme indkomst.er det korrekt, at Danmark opsagde dobbeltbeskatningsaftalen fra 1957, inden det var under-søgt om Frankrig nedsatte den franske skat med den betalte danske skat?er det korrekt at Frankrig har tilbudt Danmark en forhandling om en fordeling af skatten?er det korrekt, at Skatteministeren vil fastholde den fulde beskatningsret af alle pensioner?har Skatteministeren drøftet konsekvenserne af den opsagte aftale med regeringen og folke-tingets skatteudvalg?
Med henvisning til vores brev af 27. februar 2012 vil vi igen fremhæve, at både Socialdemokratietog det Radikale Venstre har udtrykt, at ingen personer må komme i klemme, at regeringen skal ind-lede forhandlinger med Frankrig, samt at det er en fuldstændig absurd situation, at der ikke er endobbeltbeskatningsoverenskomst med Frankrig i dag.Vi forstår, at Skatteministeren ikke har forelagt sin politik på dobbeltbeskatningsområdet mellemDanmark og Frankrig i folketingssalen. Vi kan heller ikke se, at sagen har været forelagt og drøftetmed Folketingets Skatteudvalg, eller om sagen er blevet drøftet i regeringen. Vi forstår ikke Skat-teministerens passivitet og arrogance.på hvilket grundlag kan Skatteministeren udtale, at der ikke er konstateret flertal mod en po-litik, der ikke er forelagt?
Den tidligere regerings linje har medført, at danske pensionister kommer til at betale dobbelt skat,hvis de er flyttet eller flytter til Frankrig. Det er en uforståelig politik, at Skatteministeren er enigmed den tidligere regering i en linje, der har fået uoverskuelige konsekvenser for en gruppe borgere.Det er politikernes fornemste opgave at rette op på beslutninger, der viser sig ikke at leve op til delovede intentioner.Ingen kan med god samvittighed og moral se på, at danske statsborgere kommer i klemme, og und-lade at tage aktion. Og her drejer det sig oven i købet om en mindretalsgruppe af pensionister, derhar tjent det danske samfund og ønsker at nyde deres otium under varmere himmelstrøg.Skatteministeren bedes venligst besvare vores spørgsmål, gerne på e-mail.På forhånd tak.
Kopi: Folketingets Skatteudvalg v. Gitte Lillelund Bech, Tidligere skatteminister Kristian Jensen (V)
2