Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del Bilag 285
Offentligt
1136731_0001.png
Til alle medlemmerne af Skatteudvalget, Folketinget
Esbjerg d 17/6-2012
Hej alle sammen
Jeg tillader mig at komme med et forslag, til en ny og helt igennem grøn måde at beregneregistreringsafgiften på personbiler i Danmark, som jeg håber i alle vil gennemse og måske endda benytte.!
Med udgangspunkt i CO2 emmisionen og forbruget af brændstof, mener jeg at man får den allerbedstebeskatning, ved at bruge de kendte EU tal for de enkelte bilmodeller, til beregningen af en kommende grønregistreringsafgift. De fleste af os er velsagtens, interesserede i et grønnere/renere Danmark!
Mit forslag går på at man:A. Bruger tallet for emission i g/km og sætter tallet til 1% pr g/km bilen forurener , eksempel kan ses ivedhæftet excel fil . Dette tal vil blive grundprocentsatsen for registreringsafgiften!B. Fra denne grundprocentsats trækkes et tal, baseret på EU forbruget, 1% pr km/l bilen kan køre.Eksempler se igen vedhæftet excel fil!C. Når procentsatsen for emmision fratrækkes procentsatsen for forbruget, fremkommer den nyegrønne registreringsafgift!D. Oveni lægges naturligvis de 25% dansk moms.E. I mit forslag skal der ikke bruges andre mellemregninger, ejheller fradrag for sikkerhedsudstyr, somjeg derimod mener skal være lovpligtigt, i samme forbindelse!
Forslaget kan eventuelt kombineres med en bundgrænse, så den ikke helt slår bunden ud af kassen. Mengrøn bliver bilparken garanteret hvis i gennemfører dette.
Med venlig hilsenFinn Skou AndersenBuntmagervej 186710 Esbjerg V.