Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del Bilag 203
Offentligt
1101638_0001.png
1101638_0002.png
Hr. ByrådsmedlemErik MortensenVile, Glyngøre7870 Roslev
Skive, den 2. april 2012

Unfair konkurrence vedr. afgifter på lyskilder.

Midt belysning ApS er en grossist og produktionsvirksomhed som branchemæssigt hørerhjemme under belysningsbranchen.Vi producerer og sælger professionelt belysning til erhvervslivet herunder bl.a til offentligeinstitutioner.

Problemet:

Når vi som faguddannet virksomhed indkøber lyskilder (pærer) fra udenlandske producenterPhilips, Osram, GE, Sylvania eks. så bliver der på vores fakturaer opkrævet de forskellige formerfor afgifter, hvilket vi jo er fuldt bekendt med.Disse afgifter påfører/opkræver vi således hos vores kunder, men som ikke branchevirksomhed kandu i udlandet indkøbe lyskilder leveret direkte til videresalg i Danmark uden afgifter. Når du får enfaktura er der ikke oplyst om, afgifter eller om, at du skal opkræve hos slutkunden.Det seneste eksempel er, at jeg har set en faktura fra et rengøringsfirma som vi handel med etsvensk firma har fået leveret lyskilder med rengøringsprodukter. Lyskilderne var ikke pålagtafgifter, ej heller info omkring forhold vedr. afgifter og viderefakturering.En ½ eller 1/1 palle belysning importeret fra udlandet indikerer jo ikke noget om afgift. ”Hvader belysning” ? Er det lyskilder eller skærme til armaturer etc.Det er således en stor konkurrenceforvridende ulempe for ”os fagfolk” som overholder gældenderegler for området. Modsat ”ikke fagfolk” de er jo ikke nødvendigvis bekendte med afgiftsmæssigeforhold omkring lyskilder og belysning.Eks. Et lysstofrør indeholder omkring Kr. 9,00 i afgifter pr. stk. hvilket jo kan blive til mange pengeog i sidste ende koste ordre i udbud. Afgiften på en kasse lysstofrør med 25 stk. er således overKr. 200,00. ”Der sælges mange lysstofsrør i Danmark”. Der importeres ditto meget fra udlandet.
Når private folk og erhvervsvirksomheder køber ind i udlandet via nettet, så sker der det som ikkemå ske nemlig, at der ikke nødvendigvis opkræves afgifter. Pludseligt er belysningsfirmaerne ikonkurrence med ”ikke belysningsfirmaer” URIMELIGT.Med venlig hilsenMIDT belysning ApSPalle ChristensenSalgschefMob. 41655250