Skatteudvalget 2011-12
SAU Alm.del Bilag 170
Offentligt
1090510_0001.png
Kære Skatteudvalgsformand Gitte Lillelund Bech
CC 2012.03.09
vedr:

Skattereform med fremrykning af pensionsbeskatningen

Det er ønskeligt, at skattereformen omfatter

pensionsopsparingssystemet.

Det nuværende system bygger på tilskyndelse til opsparing ved udskydelse afskat. Staten skal med dette system vente mange år på at få sin “del”.Pensionisten har i de fleste tilfælde en lavere trækprocent end den, som vargældende på indtjeningstidspunktet. Staten får altså et provenue tab og detgiver en “rabat” til pensionisten.

Fremrykkes skatteindbetalingen

til Staten fra udbetalingstidspunktet tilindtjeningstidspunktet, kan Staten få samme provenue som nu ved at give enrabat svarende til den ovennævnte. Fremrykningen forbedrer likviditeten årligtmed ca kr 60 milliarder, som kan bruges til at sænke skatten på arbejde.En fremrykning betyder, at aldersopsparingen nu sker for

beskattede

midler,

lige som i andre lande. Specielt for de pensionister, der lider af gigt,åndedrætsvanskeligheder, depression, mv og som har behov for at flytte til etsundere klima, er dette af betydning.Uden DBO’er får Danmark

skatteindtægter men også pensionister, der

undlader at rejse.

Udflytningen til de varmere lande er faldet med mere end60 %. Det er de laveste indtægtsgrupper, der bliver.Det skader pensionisterne, modtagerlandet og Danmarks økonomi.Den tidligere skatteudvalgsformand (NHP), der nu er på pension, slog fastforud for sin afgang, at udvalget var blevet vildledt af Skatteministeriet og atdette Ministerium end ikke havde konsulteret Udenrigsministeriet forud foropsigelserne. Formentlig er heller ikke Økonoministeriet, Finansministeriet,Socialministeriet og Sundhedsministeriet blevet konsulteret? Det er dem, derskal bære ulemperne og omkostningerne ved det stigende antal pensionister!Er det rimeligt, at Skatteministeriet for at få øgede skatteindtægter, kaniværksætte tiltag, som øger landets omkostninger udover indtægterne?

Den uværdige situation

som har eksisteret i de sidste 5 år, hvor der ingenDBO har været mellem Danmark og Frankrig henholdsvis Spanien bør ikkefortsætte. Forslaget om at Danmark skulle nøjes med 15 % i skat, løser ikkeproblemerne og bør derfor ikke nyde fremme. Hvis Danmark fremrykkerpensionsbeskatningen bliver det muligt at gå fra kildelandsbeskatning tilopholdslandsbeskatning, som anbefalet af OECD og som er i kraft i andrelande. Det vil give Danmark skatteindtægter som nu og bedre landetsøkonomi, fordi pensionisterne får deres frihed tilbage!

Vil Skatteudvalget fremrykke pensionsbeskatningen?

Med venlig hilsenClaus Carøe[email protected]