Retsudvalget 2011-12
REU Alm.del Bilag 320
Offentligt
1094944_0001.png
1094944_0002.png
Arkitekt M.A.A. Jesper StaunDuemosepark 32 - 3520 FarumTelefon 4556 6500 - Mobil 4278 8125www.jesperstaun.dk - [email protected]
Jesper Staun, Duemosepark 32, 3520 Farum
Retsudvalget i Folketinget.Lyngby Ret.Lyngby Fogedret
Farum den 19. marts 2012
Et middelalderligt retssystem.Jeg har desværre på det senere haft kontakt med det Danske retssystem fra flere forskelligevinkler og instanser.Jeg tager konklusionen først.

Det Danske retssystem hører til i det forrige århundrede.

Det drejer sig om Fogedretten, Byretten og Voldgiftsretten. Resten kender jeg ikke noget til.Vi taler om brugervenlighed i vort nutidige samfund.Her er nogle påstande, som kan dokumenters, men ikke er det i nærværende skrivelse.1. Retterne er ikke forbrugervenlige. De vejleder ikke.2. Retterne henviser til § som er ukendte for den almindelige Dansker. Får man enskrivelse fra Retten henvises til diverse §, med diverse underbilag.3. Spørger man til substansen, henvises til en advokat.4. Sætter man sig selv ind i §erne, besvares med nye § henvisninger.5. Undersøger man selv og besvarer dem, henvises til domsafgørelser af tidligere datoer,hvis man overhovedet får et svar.6. Selv om man har en advokat ved sin side, skal han ustandseligt prøve domspraksis.7. Mine seneste oplevelser med diverse ”Retter” er, at når man beder om dokumentationeller har spørgsmål der er vanskelige, at besvare, undlader ”Retten” blot at besvare.Tja, så forsøger Retten blot at tie det ihjel i håb om, at sagen herved er løst.8. Uanset skyld eller uskyld, bliver man behandlet som en kriminel.Jeg gætter på, at årsagen er, at man ikke er cand. Jur, men blot en ganske almindelig(”kværulant”.) borger uden juridisk indsigt.
Principielt må det være uden forskel om det handler om en e-mail fra en borger eller om etforgyldt pr. brev fra en forgyldt dr. Jur.
Venlig hilsenJesper StaunCand. Arch.