Retsudvalget 2011-12
REU Alm.del Bilag 104
Offentligt
1044301_0001.png
1044301_0002.png
j.nr. 11-235597Dato : 22. november 2011
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 44 af 26. oktober 2011.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra ikkemedlem af udvalgetSimon Emil Ammitzbøll (LA).
Thor Möger Pedersen
/Lars Tjærby Rasmussen

Spørgsmål:

”På baggrund af oplysningerne i SFI's rapport 11:21 "Prostitution i Danmark"om sexarbejderes indkomst bedes ministeren redegøre for, om Skats hidtidigeskønsansættelse af sexarbejderes indkomst er retvisende."

Svar:

Det er ikke muligt at give et entydigt svar på spørgsmålet.Dette skyldes, at der ikke er udarbejdet en statistik, der omhandler skønsmæssigeansættelser/korrektioner specifikt vedrørende sexarbejdere. Det er heller ikkemuligt at udarbejde en sådan statistik, der giver et retvisende billede. Dette skyl-des primært to forhold. For det første har sexarbejde/prostitution ikke nogenselvstændig branchekode – en såkaldt registreringskode. Sexarbejde vil typiskvære tildelt en generel branchekode, hvorfor det ikke umiddelbart er muligt atudsøge sager specifikt for sexarbejdere. For det andet er der ikke lavet centraleeller lokale registre over sager vedrørende sexarbejdere, da dette ville være i stridmed Datatilsynets regler om registre. Behandling af personoplysninger skal somudgangspunkt anmeldes til Datatilsynet.Hvis en skatte-/momsansættelse hviler på et skøn, indgår der er række undersø-gelser i ansættelsen. Som eksempler kan nævnes: Den prostitueredes egne oplys-ninger om indtægter og udgifter, antal gange den prostituerede er mødt ved uan-meldte kontrolbesøg, annoncering, privatforbrugsberegninger, bankkontooplys-ninger mv.