Miljøudvalget 2011-12
MIU Alm.del Bilag 20
Offentligt
1030486_0001.png
1030486_0002.png
Dato 11. oktober 2011Side 1 af 2

Til Miljøudvalget

Kære medlemmer af Miljøudvalget,
Landbrug & Fødevarer vil gerne invitere udvalget samt miljøministeren på besigtigelsestur til detdansk - tyske grænseland. Vi vil samtidig gerne benytte lejligheden til at hilse på nye medlemmer afudvalget og Miljøministeren.Vi står aktuelt over for en række store udfordringer i det danske landbrugserhverv, herunder imple-menteringen af EU vandrammedirektivet med gennemførslen af vandplanerne, som er helt centraltfor den fremtidige udvikling af erhvervet.Besigtigelsesturen skal sætte rammen for en dag, hvor vi får mulighed for at drøfte nogle af de me-get centrale og aktuelle problemstillinger, som den danske landbrugsproduktion står over for. Vihåber også, at turen kan danne baggrund for en generel diskussion af, hvilke løsninger vi i fælles-skab kan finde, for at den rette balance mellem beskyttelse af natur og miljø og en fortsat effektivlandbrugsproduktion, der bidrager til samfundsøkonomien, kan opnås.Fokus for turen vil være vandplanernes indsats i forhold til vandløb og reduktion af kvælstofudled-ningen til kystvande som eksempelvis Flensborg Fjord. Derudover ønsker vi at sætte fokus på,hvordan indsatsen tilrettelægges i vores naboland Tyskland og dermed sætte den danske indsats iet europæisk perspektiv.Vi inviterer på besigtigelsestur i november måned og vores konkrete forslag er en af følgende man-dage:Mandag den 7., 14. eller 21. november.Udvalget bedes melde tilbage onsdag d. 26. oktober (uge 43) af hensyn til planlægningen.
Vi håber, at udvalget har mulighed for at afsætte en dag i det dansk - tyske grænseland, og Land-brug & Fødevarer ser frem til en god og frugtbar dialog fremover.
Med venlig hilsen
Henrik FrandsenViceformand, Landbrug & Fødevarer
Side 2 af 2

Program - besigtigelsestur til det dansk - tyske grænseland

Start ca. kl. 9.30

Opsamling

i bus ved Sønderborg Lufthavn samt Tinglev Station(kan evt. ændres efter ønske)

Introduktion

v. Henrik Frandsen, Landbrug & Fødevarer

Besigtigelse

Flensborg FjordVandløb – dansk/tyskØkologisk landbrug

Frokost

Opsamling

og afslutningAfslutning ca. kl. 14.30

Transport

til Sønderborg Lufthavn og Tinglev Station
Nærmere detaljer om turen følger.Med henblik på deltagelse og spørgsmål vedr. besigtigelsesturen kan der rettes henvendelse til:Kitt Bell AndersenChefkonsulentMiljø & Energi, Vand- og NaturafdelingenD +45 3339 4280M +45 3083 1076E[email protected]