Kommunaludvalget 2011-12
KOU Alm.del Bilag 49
Offentligt
1076700_0001.png
1076700_0002.png
1076700_0003.png
6/2-2012
KOU besøgsrejser, studieture og høringer 2012- oplæg til drøftelse på KOU mødet den 9. feb.A. KOU besøgsrejseB. KOU udenlandsk studierejseC. KOU teknisk gennemgang og høringer

Ad A. KOU besøgsrejse

Beslutning på sidste udvalgsmøde den 17. januar 2012:Beslutning om én indenlandsk besøgsrejse med følgende emner og kommuner:- Mellemstyreform: Århus og Ålborg kommuner- Udligningsreform: Jammerbugten og Favrskov kommuner- Frikommuneforsøg: Himmerland- KL-formand: Besøg i Horsens kommune- Privat-offentligt samarbejde: Billund Kommune og LEGO: samarbejde om børnenes hovedstad: drivekommune i delvist samarbejde med (store) private virksomheder. Et eksempel på, hvordan man somkommune fremadrettet kan nyde gavn af store virksomheder.
Udkast til program for besøgsrejse til Jylland til udvalgets godkendelseTidspunkt:

mandag den 27. februar - tirsdag den 28. februar:

Mandag den 27. februar:

Kl. 08.00:fly til AalborgKl. 08.50:ankomst Aalborg Lufthavn, med bus til NordkraftKl. 09.30:møde med Aalborg Kommune om bl.a. mellemstyreformKl. 11.30:afgang med bus fra AalborgKl. 12.30:frokostmøde med Jammerbugt Kommune om bl.a. udligningsreform – FjerritslevKl. 14.00:afgang med bus fra FjerritslevKl. 14.45:eftermiddagsmøde i Vesthimmerland – Aars om frikommuneforsøget og evt. udligningsreform.Kl. 16.00:afgang med bus fra AarsKl. 17.00:eftermiddagsmøde med Favrskov Kommune (Hinnerup) om bl.a. udligningsreformKl. 18.15afgang fra HinnerupKl. 18.30:ankomst hotel i AarhusKl. 19.00:middag og aftenmøde med Aarhus Kommune om bl.a. mellemstyreformOvernatning i Aarhus

Tirsdag den 28. februar:

Kl. 07.15:afgang med bus fra AarhusKl. 08.00:morgenmøde i Horsens Kommune med KL-formandenKl. 09:56afgang fra Horsens st. med IC lynKl. 12.22:ankomst København H med IC lyn
Tidspunkterne i udkast til program er tentative.Endelige aftaler og detaljer i programmet fastlægges i samarbejde med de enkelte kommuner.KOUs besøg i Billund Kommune tages op på et senere tidspunkt.
6/2-2012

Ad B. KOU udenlandsk studierejse

2 forslag om studierejser på sidste udvalgsmøde den 17. januar 2012:- Studietur til Bruxelles – hvad samarbejder EU og kommunerne om?- Studietur til Maastricht: bl.a. vugge-til-grav tanker om affald og byplanlægning.Enighed på KOU mødet om, at det var vigtigt, at datoerne for studieturene kommer ud så hurtigt som muligt.
Udkast til program for studierejse til Bruxelles til udvalgets godkendelseTidspunkt:

mandag den 18. juni - tirsdag den 19. juni.

Afgang fra Kastrup kl. 08.15 den 18. juni – ankomst Bruxelles kl. 09.50.Afgang Bruxelles den 19. juni kl. 17.30 – ankomst Kastrup kl. 19.00.(NB deltagelse i hele besøgsrejsen kræver dispensation fra møde i salen tirsdag den 19. juni)Underudvalget, som bl.a. har arbejdet med forslag til studierejser, foreslår, at KOU besøger Bruxelles underformandsperioden i 2012, og at en studierejse til Maastricht udskydes til et senere tidspunkt.

Forslag til programpunkter:

Briefing om det danske EU-formandskabMøde om EU's udbudsreglerMøde med kommissæren for regionale anliggenderMøde med regionernes kontor i EUMøde med KLs kontor i EUMiddag med korte briefinger fra:oDansk Erhverv,o?Møde med dansk MEP?Møde med Regionsudvalget?
Detaljerne i programmet udvikles i samarbejde med ministeriet og Danmark EU repræsentation
6/2-2012

Ad C. KOU Teknisk gennemgang og høringer

Beslutning om 3 høringer på sidste udvalgsmøde den 17. januar 2012.---Udligning (KOU har modtaget 2 anmodninger om foretræde som begge handler om udligning).Evaluering af struktur-reformen (når den foreligger).Modernisering og digitalisering i den offentlige sektor, hvor man både tager de vinkler, der hørerunder Økonomi- og Indenrigsministeriets ressort såvel som vinkler, der hører underFinansministeriets ressort (fælles høring med ULØ, ERU og IT-ordførere).
Udkast til høringer til udvalgets godkendelseUnderudvalget som bl.a. har arbejdet med forslag til høringer foreslår, at en høring vedr. evaluering afstrukturreformen udskydes til et senere tidspunkt, da det endnu ikke er afklaret, hvornår rapporten kommer.

Forslag til åben høring (med kamera) om digitalisering og kommunal it onsdag den 29. februar kl.

09.00 -11.30

Udkast til program:1) Regeringens visioner for digitaliseringv. Margrethe Vestager eller Bjarne Corydon2) Digitaliseringsstrategien 2011-2015v. Digitaliseringsstyrelsens embedsmænd3) Fremtidens offentlige IT – Hvad er potentialet?v. Dansk ITs direktør, KMDs direktør og Prosa4) Digitaliseringens erfaringer og udfordringerv. Michel Steen-Hansen, Direktør i Danmarks Biblioteksforening, Rolf Hapel, Forvaltningschef forBorgerservice og Bibliotek, socialdirektør el. ældrechef el. anden fra Fredericia Kommune om indkøbog brug af Ipads på plejehjem og Lilian Mogensen, formand for Udbetaling Danmarks styregruppe5) Hvordan undgår vi faldgruber?v. ældremobiliseringens formand, ph.d. Søren Skaarup om ”Barriererne for digital selvbetjening” ogretssikkerhed i digitalisering v. en fra teknologirådets arbejdsgruppeIT-ordførere og Erhvervs-, Vækst-, og Eksportudvalget (ERU)samt Udvalget for Landdistrikter og Øer(ULØ) inviteres til den åbne høring.

Forslag om lukket høring med teknisk gennemgang af udligningsrapporten torsdag den 29. marts,

2012 umiddelbart efter KOU møde (ca. 14.30):

Teknisk gennemgang af finansieringsudvalgets rapportLukket høring med repræsentanter fra de 39 kommuner, de 6 kommuner og hovedstadsgruppen(evt. med særlig vægt på vækstpuljer fra hovedstadsgruppen)Udvalget for Landdistrikter og Øer (ULØ) inviteres til den lukkede høring

Forslag om teknisk gennemgang af/høring vedr. den nye budgetlov, når den foreligger

Samarbejde med Finansudvalget.Evt. møde med finansministeren i forbindelse med KLs årsmøde i Ålborg den 15. – 16. marts, 2012.