Kommunaludvalget 2011-12
KOU Alm.del Bilag 11
Offentligt
1036155_0001.png
1036155_0002.png
Kommunaludvalget
Til:Dato:
Udvalgets medlemmer2. november 2011
Breve fra KL’s formand til næsten alle ministre om kommu-nale udfordringer i det enkelte ministeriumKL-formand Jan Trøjborg har sendt 19 velkomstbreve til (næsten alle) mini-strene i den nye regering, da kommunale vinkler ikke kun er hjemmehørende iøkonomi- og indenrigsministeriet.

KL- markeringer til fagministre, f.eks.:

-------------bl.a. budgetlovgivningsrammer for kommunerne i brevet tilfinansmi-nisterenbl.a. reduktion af skatterestancer tilskatteministerenbl.a. professionsuddannelsernes praksisprofil fastholdes tilud-dan.ministerenbl.a. fortsat forbedringer på specialiserede socialområde tilsocialmi-nisterenbl.a. økonomiske sundhedsincitamenter tilsundhedsministerenbl.a. individuel aktiveringsindsats tilbeskæftigelsesministerenbl.a. låneadgang til energieffektiviseringer til klima- ogenergiministe-renbl.a. grundvandsbeskyttelse og klimatilpasning tilmiljøministerenbl.a. samarbejde om udmøntning af det digitale bibliotek tilkulturmi-nisterenbl.a. investeringsprogram for (koll.) bustrafik tiltransportministerenbl.a. lempelse af EU-udbudsregler tilEuropaministerenbl.a. dialog vedr. EU-tilskud (vand og natur) tilfødevareministerenbl.a. indsats mod socialt bedrageri tiljustitsministeren.
1/2

KL-markering til økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vesta-

ger:

KL skriver til indenrigsminister Margrethe Vestager, at man med stor ”tilfreds-hed har læst regeringsgrundlaget og konstateret, at samarbejdet mellem re-geringen og kommunerne i højere grad skal baseres påmål og rammesty-ring”.KL er også tilfreds med, at regeringen vil bidrage til at udvikleen stærk de-central kommunalsektor,og at regeringen planlægger modernisering aflåne- og deponeringsreglerne, og gør opmærksom på, at KL netop har over-sendt et forhandlingsudspil til ministeriet om væsentlige hensyn som kom-mendelåne- og deponeringsreglerbør imødekomme.KL er enig med regeringen i fortsat udvikling af det offentligt-private samar-bejde, men KL finder det især væsentligt, atudbudsreglernesmidiggøresbl.a. er en revision af EU-udbudsreglerne væsentlig.KL lægger endelig vægt på, atFinansieringsudvalgetsarbejde udmøntesfra 2013, og man ser frem til evalueringen af kommunalreformen, samt nyestyreformeri de store byer fra den kommende kommunalvalgperiode, ogafslutningsvist ønsker KL-formanden højerevederlagtil kommunalpolitikere.

Link til KL-brevene:

http://www.kl.dk/Kommunalpolitik1/Artikler/91766/2011/10/KL-byder-de-nye-ministre-velkommen/
Med venlig hilsen
Finn Skriver Frandsen,udvalgssekretær
2/2