Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12
KEB Alm.del Bilag 41
Offentligt
1034832_0001.png
1034832_0002.png
1034832_0003.png
1034832_0004.png
SAMSØ et udstillingsvindue
10-06-2011Energiakademiet\BH
Samsø går foran
UDEN FOSSILE BRÆNDSLER
BILAG til Masterplan for det fossiluafhængige øsamfundFinansiering af sekretariatJUNI 2011
1
BaggrundSAMSØUDSTILLINGSVINDUETSamsø Energiakademi har udarbejdet en masterplan som skal føre frem moden ø, der er uafhængig af fossile brændsler i 2030.Det er Regeringens ønske fortsat at udbygge Samsøs rolle som udstillingsvin-due for dansk viden og erfaring på klima-og energiområdet. Derfor har Klima-og Energiministeriet i 2011 gjort det økonomisk muligt for akademiet, at ud-vikle strategien og handleplanerne for arbejdet.Dette bilag beskriver behovet for finansiering af sekretariatet til gennemførselaf masterplanen.Masterplanen for det fossiluafhængige Samsø indeholder 7 målsætninger,som hver især understøttes af 7 handleplaner. Det fremgår af materialet, atder er opsat konkrete mål for årene 2021, 2030 og 2050.De 7 mål ses nedenfor - hvornår målene skal nås er beskrevet i masterplanen.Mål1234567At der ikke anvendes fossile brændsler og drivmidler på SamsøAt vedligeholde og udbygge et decentralt og fleksibelt energisystem tilvedvarende energiproduktionAt drivmidler til transport på og til/fra Samsø bygger på vedvarendeenergiAt arbejde for væsentlige varmebesparelserAt arbejde for væsentlige besparelser på elektricitetsforbrugetAt gribe mulighederne, når de opstårAt udbygge og etablere partnerskaber mellem energiforbrugere, for-syningsselskaber, distributører og energiproducenter
ET ENERGIPOLITISKogET ERHVERVSPOLITISKTILTAG
NATIONAL VÆKSTmedINTERNATIONALSYNLIGHED
Det er en omfattende opgave at gennemføre masterplanens aktiviteter. Detsikres bedst gennem en stringent styring og ledelse.Fundamentet er allerede lagt, da Samsø Energiakademi med de ressourcer dersøges tilknyttet vil kunne varetage opgaven som sekretariat.
2
SekretariatetDe fysiske rammer skal etableres i Energiakademiets bygninger på Stranden-gen i Ballen på Samsø hvor der i forvejen er et fagligt miljø der årligt tiltrækkergæster fra hele verden - forskere, erhvervsfolk, journalister og andre interes-serede.AKTIVITETERFølgende aktiviteter skal bl.a. gennemføres for at realisere masterplanen,listen er ikke udtømmende:Ledelse, styring og koordinering af handleplanernes aktiviteterBeregninger, ansøgninger, evalueringerUdstillingsaktiviteter herunder udvikling af undervisningsmaterialerFormidlingsaktiviteter, undervisning, uddannelse af håndværkereSystem eksport, erfaringsudveksling, herunder rejseaktiviteterOpbygning og udbygning af internationale netværkUdvikling og etablering af partnerskaber
BEMANDING
Sekretariat bemandet med en sekretariatsleder og 2-3 medarbejdere og isamarbejde med Klima-og Energiministeriet organiseres den løbende fagligesparring med relevante fagfolk i relevante ministerier og styrelser.
3
ØKONOMI
Foreløbigt budget for et sekretariatÅrligt BudgetLønomkostninger

1

Andre omkostninger

2

Branding eksport mv.TotalMio. kr. ex moms2.51.51.05.0
Beskrivelse af de enkelte budgetposter vil blive udarbejdet på baggrund af enbeskrivelse af sekretariatets aktiviteter. Årlige arbejdsplaner vil lægge ram-merne for årets aktiviteter.Samsø Energiakademi har tidligere modtaget tilskud til et konkret projekt påbaggrund af en tilsagnsskrivelse. Der blev dengang udarbejdet en projektbe-skrivelse, der angav arbejdsopgaverne, en tids-og aktivitetsplan samt et speci-ficeret budget med timeforbrug, timesatser, udlæg mv. Projektkonsulent JanBünger, Kontoret for Energiforskning, udvikling og EUDP-sekretariatet[email protected]står gerne til rådighed med yderligere oplysninger.
1
Sekretariatsleder samt medarbejdere svarende til i alt 3- 3½ mandår, baseret på en gennemsnitlig time-sats 350 kr./time2Andre omkostninger herunder formidlingsaktiviteter, rejser mv.
4