Forsvarsudvalget 2011-12
FOU Alm.del Bilag 141
Offentligt
1140987_0001.png
Bilag 1 - Dokumentation for effekt og besparelserLene Espersen (K) ønskede under Forsvarsudvalgets møde den 31.5.2012 en dokumentation for,at:Web-baseret behandling er lige så effektiv som traditionel behandlingMed web-baseret behandling kan der opnås væsentlige besparelser.
Der findes en hel dokumentation for begge dele. I første omgang vil jeg blot fremsende tovidenskabelige artikler:Artikel 1: Computer Therapy for the Anxiety and Depressive Disorders Is Effective, Acceptableand Practical Health Care: A Meta-AnalysisArtikel 2: Internet-based cognitive behaviour therapy for obsessive–compulsive disorder: arandomized controlled trial
Nedenfor har jeg fremhævet de centrale citater fra hver artikel.
Artikel 1: Dokumentation for effektHer er der tale om en artikel, som samler resultaterne fra flere forskellige videnskabeligeundersøgelser. Den er skrevet af internationalt kendte psykologer fra Holland, Australien og USA.På side 5 i artiklen står der:

We conclude that computerized CBT, with clinician or technician assistance which can be

as brief as one hour per patient, can work as well as face-to-face CBT.

Sagt på en mindre teknisk måde:Vi konkluderer, at web-baseret kognitiv adfærdsterapi med en støtte fra en psykolog eller andenterapeut på blot én time pr. patient kan give de samme resultater som tilstedeværelses-konsultationer med kognitiv adfærdsterapi (som i dag anvendes af militærpsykologerne).
Artikel 2: Dokumentation for besparelsesmulighederHer er der tale om en videnskabelig afprøvning af et program om tvangstanker – gennemført af engruppe meget anerkendte svenske psykologer. På side 8 i artiklen står der:

The therapists in this trial spent an average of 129 min per participant over the 10-week

period, which is substantially lower than in traditional face-to-face treatment (with a

corresponding figure in the range of 540–900 min).

Med andre ord kan én psykolog gøre det samme som 4 – 7 psykologer.
CONTEXT CONSULTING – ØSTERBROGADE 106 – 2100 KØBENHAVN Ø – 35 26 00 26