Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
FLF Alm.del Bilag 66
Offentligt
1042987_0001.png
1042987_0002.png
Aarhus 18.11.11Kære medlem af Folketingets Fødevareudvalg,Den Økologiske Have i Odder har gennem de sidste år modtaget et statstligt tilskud på årligt kr. 500.000 tilhavens aktiviteter. Den Økologiske Have i sin daværende form er desværre i 2011 gået konkurs. Nuarbejder en lokal og regional initiativgruppe på at genstarte og videreføre Den Økologiske Haves økologi-oplysende aktiviteter i en ny form, hvor der er mere vægt på oplysning om økologi og økologiske fødevarer(samt ny ledelse og en strammere økonomistyring). Der vil endvidere ske en øget markedsføring af haven iden ny form, så det årlige besøgstal efter en startperiode forventes at være minimum 40.000 om året (baseret på danskernes store interesse for økologi generelt og havens gode beliggenhed 20 km syd forÅrhus).
Det er vitalt for investors (Merkur Bank) medvirken til videreførelse/genstart af Den Økologiske Have, attilskuddet på Finansloven bibeholdes, også i 2012. Er det muligt at sikre sig dette? Hvilke materialer harudvalget brug for, for at kunne tage stilling til ovennævnte? Jeg kan f.eks. fremsende visions-pp og forslagtil budget, hvis det ønskes.
Det er vigtigt at bemærke at Odder Kommune støtter den ny udgave af Den Økologiske Have med dels frihusleje de næste 15 år og dels lovning på et kommunalt tilskud i minimum 2012 og forventet også i årenefrem (evt: dette beløb er på 330.000 kr i 2012). Kommunens økonomiudvalg vil snarest behandle sagen, ogder kan fremskaffes en skriftlig forsikring for dette, hvis ønsket.
Vi håber, herigennem at få vejledning i, hvordan vi kommer videre med at sikre det hidtige tilskud fraFinansloven til rekonstruktion af det unikke sted, som gennem snart 30 år har formidlet viden om økologi tildanskerne, og som vi håber kan fortsætte med dette i en ny og endnu bedre udgave.
På forhånd tak!
På vegne af Initiativgruppen til genstart af Den Økologiske Have,
Sanne Rubinke, Helge Kjær Sørensen, Jens Thejsen og Marianne AndersenKontakt:Sanne Rubinke: [email protected]
Helge Kjær Sørensen [email protected]Marianne Andersen:[email protected]Jens Theisen:[email protected]